bgzh-CNendekkrutrukuz

Световен ден на книгата 2019

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Световен ден на книгата 2019 - Частно училище "Малкият принц"

“Лунни страници” - под този надслов премина Маратонът на четенето в отдел “Изкуство” на Регионалната библиотека, където учениците от Частно основно училище “Малкият принц” и ИТ гимназия “Екзюпери” гостуваха в Световния ден на книгата.

Тази година мотото на инициативата е свързано с отбелязването на 50 години от стъпването на човек на Луната, затова и учениците прочетоха откъси от свои любими книги, в които тя присъства - “Ян Бибиян на Луната”, “И тогава настана луна”, “Лунен календар” “Джордж и синята луна”, китайска притча за луната, както и стихотворения от Есенин и Гьоте, изпълнени в оригинал от деветокласничките Соня и Мишеле.

В непринуден разговор за книгите и четенето децата споделиха свои впечатления и чувства за любими творби и герои, дискутираха по актуални теми от историята, музиката и физиката и дори слушаха “ Лунната соната” от Бетовен на грамофонна плоча. Приятна изненада за младежите бяха и видеоклиповете на песните за луната на Майкъл Джексън( “ Лунна походка”) и Нети (“ Луната спи”).

За своята любов към четенето учениците получиха специална грамота и книгоразделител. Провокация към тях беше и специалният кът във фоайето на отдел “ Изкуството”, където талантливата художничка Виктория Георгиева бе сътворила артистичен плакат с детски рисунки, вдъхновени от темата за Луната и книгите.

Световен ден на книгата 2019 - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога