bgzh-CNendekkrutrukuz

Ден на революцията в храненето

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Ден на революцията в храненето - Частно училище "Малкият принц"

Частно езиково училище “Малкият принц” отбеляза с кулинарни предизвикателства Деня на революцията в храненето.

Над 160 ученика от I-ви до VI-ти клас се включиха в кулинарните работилнички и приготвиха вкусни здравословни рецепти, по идея на организаторите от фондация “За храната”. Под сръчните детските пръсти се появиха вълшебни калинки, мечета, паячета, гъбки, направени от вкусни зеленчуци. За десерт големите ученици приготвиха домашен плодов сладолед, който изкуши малки и големи chefs de cuisine. Всеки украси креативно своето кулинарно произведение, а най-чаканият момент бе, разбира се, самото му изяждане.

Благодарности на здравния специалист в “Малкият принц” - мед.сестра Елена Томас, която сподели за важността на разнообразното и балансирано хранене, което е нужно за подрастващия организъм на ученика.

Образователната кампания “Ден на революцията в храненето” има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на т.нар junk храни. Кампанията цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се храним и какво влияние оказва тя на нашето тяло, а и на нашето самочувствие.

Ден на революцията в храненето - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога