• Школа "Фоточетене за деца"

  Иска ли Ви се да четете една книга или учебник само за определени минути и не въпреки, а именно поради това да запомняте повече и по-трайно?!

 • Школа "Мисловни карти"

  Питали ли сте се как да възприемате и да запомняте огромния поток от информация, който ежедневно, ежеминутно е около вас?

 • Пет техники за учене на текст

  Замисляли ли сте се как учите? Или това е нещо естествено? Съвсем не е така. Ученето не е просто „слушане” и „четене”. Вероятно ще се съгласите. Замисляли ли сте се защо забравяте?

 • Школа "Суперпамет"

  Случвало ли Ви се е да чувате реплики от типа ”Утре имам тест с 10 задачи, 20 подусловия, 30 дати. Нищо не помня !”. Ако е така, следва въпросът как да увеличим капацитета на паметта?

ŵȽ޹˾

Обучение на чужденци - деца и родители

Оценете
(0 гласа)

Частно езиково училище „Малкият принц“ има дългогодишен опит в обучението на чужденци-деца и родители.

В юбилейната 20 годишнина от създаването му учат 45 чужди граждани от 14 националности-Русия, Украйна, Полша, Испания, Аржентина, Иран, Китай и др. Голяма част от тези деца имат успех над 5.85 по БЕ на НВО и ДЗИ след четвърти, седми и дванадесети клас. Този факт провокира идеята в училището да се организира сугестопедична школа „Български език за чужденци“. Курсовете са предназначени за деца и възрастни-без или с начални познания по български език, които живеят в България и имат необходимост да изучават по-основно български език.

Разработени са в съответствие със сугестопедичния метод на проф. Георги Лозанов, обявен за най-добър образователен модел от ЮНЕСКО.

Представените в курса пет глобални теми съответстват на различни области на дейност и ежедневно общуване–местопребиваване, училищна общност, социална комуникация. Включените комуникативни игрови упражнения дават възможност за изграждане на езикова компетентност, която е необходима да свободно общуване в българска среда. Граматиката се подава от функционална гледна точка.

Представеният учебен материал е предвиден за 50 учебни часа. Предвидени са пет глобални теми. Всяка от тях се реализира в рамките на 10 учебни часа. Придобитата езикова компетентност по български език съответства на ниво А1 при усвояване на 75 % от дадената лексика и ниво А2 при усвояване на 100%.
Обучението продължава със следващи нива.

За да бъде пълноценно общуването е необходима социокултурна компетентност. Затова съдържанието на курса включва и информация за бита и културата на българския народ, неговите празници и обичаи.

Прочетена 3755 пъти Последно променена в Петък, 09 Февруари 2018 12:50
Веселина Дамаскова

Казвам се Веселина Дамаскова. В училище „Малкият принц” ….точната дума не е работя или трудя, а творя, играя, забавлявам се и вдъхновявам като начален учител.

Вижте още

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.