След нас:

Споделено от срещите за ефективно родителство

Споделено от срещите за ефективно родителство - Частно училище и детска градина "Малкият принц"

“Щастлива съм, че взех участие в организираните по време на учебната година срещи за ефективно родителство към нашето училище!” - сподели с нас Боряна Петърнишки, родител на Яна, IV клас.

Благодаря Ви за предоставената възможност - изключително ценно е за мен да получа подкрепа в изпълнението на най-важната си роля и задача - тази на родител.

Вярвам, че също като децата ни, ние самите всеки ден растем и се развиваме като родители, налага ни се да се адаптираме постоянно към променящата се околна среда. А това на моменти се оказва трудно и в забързания ритъм обикновено се справяме със симптомите, но не и със сърцевината на проблемите. С помощта на двамата психолози се създаде спокойно и защитено пространство между участниците, в което откровено се разгърнаха моделите, с които сме свикнали да реагираме в обичайните стресови ситуации и които дългосрочно се оказват неефективни и ни оставят с горчивина във взаимоотношенията ни с детето. Тези срещи са възможност да се огледаш, да почерпиш мъдрост чрез опита на другите, да получиш различна гледна точка, разбиране и подкрепа; да начертаеш конкретни стъпки, с които да продължиш напред по-уверено, с любов, търпение и разбиране преди всичко към самия себе си, а след това и към детето ти.

Работата в група помага да осъзнаем по-бързо и лесно собствените ни граници, предразсъдъци и грешки, а чрез игрите, споделянията и свързването с останалите, да ги отработим и да забележим вътрешните промени, настъпващи с времето. Безценно е такива процеси да се случват в подкрепяща среда с една обща цел - осъзнато и отговорно родителство на здрави и щастливи деца.

Благодаря на Наталия и Ванина за посвещаването, труда и смеха!
Слънчево настроение!!
Боряна

x