След нас:

Споделено от срещите за ефективно родителство

Споделено от срещите за ефективно родителство - Частно училище и детска градина "Малкият принц"

“Щастлива съм, че взех участие в организираните по време на учебната година срещи за ефективно родителство към нашето училище!” - сподели с нас Боряна Петърнишки, родител на Яна, IV клас.

Благодаря Ви за предоставената възможност - изключително ценно е за мен да получа подкрепа в изпълнението на най-важната си роля и задача - тази на родител.

Вярвам, че също като децата ни, ние самите всеки ден растем и се развиваме като родители, налага ни се да се адаптираме постоянно към променящата се околна среда. А това на моменти се оказва трудно и в забързания ритъм обикновено се справяме със симптомите, но не и със сърцевината на проблемите. С помощта на двамата психолози се създаде спокойно и защитено пространство между участниците, в което откровено се разгърнаха моделите, с които сме свикнали да реагираме в обичайните стресови ситуации и които дългосрочно се оказват неефективни и ни оставят с горчивина във взаимоотношенията ни с детето. Тези срещи са възможност да се огледаш, да почерпиш мъдрост чрез опита на другите, да получиш различна гледна точка, разбиране и подкрепа; да начертаеш конкретни стъпки, с които да продължиш напред по-уверено, с любов, търпение и разбиране преди всичко към самия себе си, а след това и към детето ти.

Работата в група помага да осъзнаем по-бързо и лесно собствените ни граници, предразсъдъци и грешки, а чрез игрите, споделянията и свързването с останалите, да ги отработим и да забележим вътрешните промени, настъпващи с времето. Безценно е такива процеси да се случват в подкрепяща среда с една обща цел - осъзнато и отговорно родителство на здрави и щастливи деца.

Благодаря на Наталия и Ванина за посвещаването, труда и смеха!
Слънчево настроение!!
Боряна

  • Последни събития
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • Иновативно училищеГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога