bgzh-CNenderuuk

Драго Дочев

Драго Дочев - Частна детска градина "Малкият принц"

За тези повече от 12 години Вие бяхте до нас, обичахте ни безусловно и направихте всичко възможно да получим най-доброто.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Драго Дочев и работя в сферата на съвременното концептуално изкуство. След завършване на IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери", продължих своите изследвания в сферата на визуалните изкуства. Имам завършени бакалавърска и магистърска степен в Националната Художествена Академия и понастоящем завършам докторска. Участвам в по-съществените изложби за млади автори в страната. През 2022 г. натрупания ми опит от двете учебни заведения доведе до участията ми в първите изложби за дигитално изкуство в Ливърпул, Кувейт и Париж.

Любовта си към визуално изразяване чрез различни медии, включително компютърна, дължа на дисциплината и мотивацията от "Малкият Принц", за това бих искал да благодаря на Светослав Попов и Тодор Янков.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Имах възможността да бъда част от първия випуск на детска градина "Малкият принц" до завършване на 12-ти клас през 2007 г.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

След всички тези години “Малкият принц” се превърна в семейство и съм щастлив, че с огромна част от съучениците продължаваме да общуваме, независимо от географската дистанция и различните професионални посоки.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Да продължавам да се развивам.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Бих искал да благодаря на госпожа Татяна Петрова и всички преподаватели. За тези повече от 12 години Вие бяхте до нас, обичахте ни безусловно и направихте всичко възможно да получим най-доброто. Научихте ни, че Малкият принц е не просто литературен персонаж, а символ на вечни ценности и, че "най-същественото се вижда само със сърцето". Днес аз с гордост заявявам, че съм възпитаник на “Малкият принц” и бера плодовете на онова, за което ние заедно се борихме. Пожелавам на целия екип да продължава да прави онова което малцина могат в България - да изгражда личности на успеха и да достига нови върхове в сферата на информационните технологии.

Още интервюта!