bgzh-CNendekkrutrukuz

Беатрис Спасова

Беатрис Спасова - Частна детска градина "Малкият принц"

Зад всеки един мой успех, зад всяка една купа и зад всеки един медал, съм вложила изключително много труд, амбиция, вяра и кураж...

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Беатрис Спасова и съм на 20 години. Като ученичка успешно съчетавах учене и спорт. Завърших Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" с медал за отличие и множество призове от национални и международни турнири по тенис на корда.

Щастлива съм, че не се лиших от спорт и учене, винаги съм била много упорита и никога не съм се отказвала пред трудностите. Налагало се е да отсъствам много от училище, но с подкрепата и разбирането на учителите, моите родители и старанието, което съм влагала, съм доволна от постигнатите резултати.

Когато бях на 5 години погледът ми често се спираше към тенис кортовете, които бяха срещу детска градина “Малкият принц”. Така започна моята любов към спорта. Тренирам тенис от 5 годишна. Започна като на шега, а се оказа моята най-голяма мечта. Обичам тениса повече от всичко. През годините се превърна в моя страст. Спортът изгради моят характер. За тези 15 години съм участвала в изключително много състезания. Взимала съм участие в европейски първенства, бях избрана да представям България на Младежките Олимпийски игри през 2017 година, заради спечелените ми първи места от проведените турнири в България, което е едно от най-големите ми и престижни участия. Била съм на първо място в Българската ранглиста до всяка една възраст. В момента съм в топ хиляда на сингъл и на двойки в женската световна ранглиста.

Зад всеки един мой успех, зад всяка една купа и зад всеки един медал, съм вложила изключително много труд, амбиция, вяра и кураж, за да ставам все по-добра в това, което най-много обичам. В момента продължавам да се развивам в спортната сфера, като междувременно започнах висшето си образование със специалност Бизнес мениджмънт.

Моят брат Даниъл също е част от семейството на “Малкият принц” от детската градина. Той също тренира тенис и успехите му до момента не са малко. Аз силно вярвам, че един ден той ще развие таланта си и ще постигне най-голямата си мечта да играе в турнир от Големия шлем.

Благодарна съм, че родителите ни винаги са ни подкрепяли и са били нашата опора, защото без тях успехите ни нямаше да бъдат толкова ценни.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Не мога да повярвам колко бързо и неусетно минаха тези 16 години. 16 години, в които бях част от голямото семейство на "Малкият принц". Винаги ще помня първия ден от детската градина и първия си учебен ден. Помня всички мои учители, които са ми преподавали през всичките тези години. От всеки един от тях научих много. Не мисля, че съм имала учител, с когото не съм се разбирала. И тук е моментът да спомена учител Емо, който изключително много уважавам, както и учителка Поли, учителка Рачи, учителка Ани Джурова, ако не съм била много послушна във вашите часове, това е защото при Вас всички ученици се чувстват по-свободни да изразят емоциите си. И ако не съм била много примерна във вашите часове, това не означава, че не съм ви харесвала, а напротив. Обичах вашите часове най-много. Изключително хубави спомени имам от Илияна Славова, моят първи класен ръководител, учителка Йорданка Стефанова, която завинаги ще остане в сърцето ми, учителките по английски, френски, руски, физика, география. А моят последен класен ръководител - г-жа Юлия Маркова, която аз много ценя и уважавам, винаги е била готова да ми помогне, винаги ме е подкрепяла и винаги е споделяла моите радости. Всички вас много ви обичам!

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Винаги ще нося в сърцето си прекрасните моменти, прекарани с децата и учителите, като започна от репетициите на песните и танците на всички концерти, на един от които в трети клас бях в главната роля на пиесата “Красавицата и звяра”, не мога да опиша колко щастлива и развълнувана бях тогава, игрите в междучасията с децата, заради които понякога закъснявахме за часовете, школите по рисуване, танци и музика, до изключително емоционалното за мен дипломиране, на което не можех да спра да плача, защото не исках тази приказка да приключи.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Моят любим цитат от книгата “Малкият принц” гласи: “Ето я моята тайна. Много е проста: Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.”
Научих, че доброто сърце е сила, светлина и духовна красота.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Искам да благодаря на всички мои преподаватели, затова че бяха моето второ семейство през всичките тези години. Благодаря Ви, че винаги сте ме подкрепяли, разбирали и напътствали. Благодаря Ви, че ми помогнахте да се изградя като личност!

Бих искала, най-сърдечно да благодаря на г-жа Татяна Петрова за нейното топло и позитивно отношение към мен, за нейната вяра в мен и за непрестанната духовна подкрепа. Много от учениците завършили IT гимназия “Екзюпери”, които са се развивали и в много други сфери, са пример, затова че Вие наистина създавате личности на успеха!

Още интервюта!