Мартенички бели, бели и червени!

01Мар2022

Мартенички бели, бели и червени!

 467  

4.1111111111111 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.11 (9 гласа)
Мартенички бели, бели и червени! - Частна детска градина "Малкият принц"

И тази година децата от Частна детска градина “Малкият принц” подготвиха красиви ръчно изработени бели и червени мартенички за един от най-българските и емблематични пролетни празници - Баба Марта.

Тази година Баба Марта ни навести в типичния за нея стил, носейки студено време и слънчеви усмивки. Децата от Частна Детска Градина “Малкият принц” знаеха чудесно от какво има нужда тя и както всяка година, я посрещнаха подобаващо. Учиха стихотворения и песнички, плетяха и преплитаха бели и червени конци, като изработваха коя от коя по-красиви мартенички.

По традиция на гости дойде Мартенка. За тези от вас, които не знаят, Мартенка е внучката на Баба Марта. Всички в нашата детска градина се вълнуваха от гостуването на Мартенка и всички деца спретнаха едно чудесно празненство. Не само пяха песнички и рецитираха стихчета, но и играха традиционни български игри, като “Отвори, Кральо, порти”, “Шарена калинка литнала в градинка” и “Бели пеперудки”.

Впечатлена от най-малките, Мартенка обеща да разкаже на Баба Марта за веселите знаещи и можещи деца. За изненада, Мартенка представи нещо много специално - гостите Пижо и Пенда! Заедно с внучката на Баба Марта, те разказаха легендата за Мартеничката и я представиха чрез един чудесен спектакъл!

Празненството завърши с много усмивки, вълнение, мартенички и една прекрасна питка, защото какво е българската традиция без погача!

Споделяме с Вас емоционалния празник на децата чрез галерията от снимки.

Мартенички бели, бели и червени! - 4.1 out of 5 based on 9 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 04 Окт 2022
  Ден на информационното общество Цял ден

 • 07 Окт 2022
  Избори за ученически парламент Цял ден

 • 08 Окт 2022
  Акция за предаване на капачки от 09:00ч. до 14:00ч.

 • 04 Окт - 08 Окт
 • 08 Окт - 22 Ное
 • 24 Дек - 02 Ян