bgzh-CNendekkrutrukuz

Провокация към инженерната мисъл на децата

14Окт2022

Провокация към инженерната мисъл на децата

 208  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Провокация към инженерната мисъл на децата

В отклик на инициативата на Експертния съвет “Мама и татко могат” към Академията за ефективно родителство, в Частна детска градина ”Малкият принц" гостуваха Наталия и Николай Мариняк.

Представяме Ви семейство Мариняк - усмихнати, разбиращи, успешни, млади хора, подкрепящи ценностите на Частна детска градина ”Малкият принц". Семейство, доверило на грижите на учителите специалисти своята дъщеря Никол, която вече е в 4-та група на детската градина. Братчето й, малкият Виталий, очаква всеки момент да се присъедини към света на “Малкият принц” в яслената група за игра и забавления.

Семейство Мариняк управляват собствен бизнес, а тяхното хоби е пътешествията по света. Мама Наталия сподели, че мисията на родителството за тях e да дадат най-добрия шанс на децата си за качествено образование и възпитание. Никол и Виталий да растат щастливи, да бъдат искрени и да бъдат себе си. Те следват мотото: “Винаги напред и нагоре”!

Децата от групата на Никол посрещнаха мама Наталия и татко Николай с блеснали очички. Готови за игра приеха предизвикателствата да творят и да се забавляват.

С интуиция и педагогически подход родителите предложиха виртуална разходка в приказен увеселителен парк в Белгия и конструктивна игра, която се превърна в STEAM-урок.

Емоционалните детски преживявания, изследвайки и трупайки опит от заобикалящия свят, събудиха инициативност и инженерна мисъл. Оживени и с възхитени личица децата коментираха термините проектиране, конструиране, съоръжения, скорост. Деца, родители и учители заедно изградиха цялостен свой проект, предизвикващ удовлетворение и гордост.

Вълнуваща, интересна и забавна беше визитата на родителите на Никол, която сияеше през цялото време.

Семейство пожела на всички деца да са: “Здрави, усмихнати и да следват мечтите си”.

Благодарим Ви семейство Мариняк за прекрасните Ви деца, за отделеното време, за завладяващите игри!

Провокация към инженерната мисъл на децата - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 15 Дек 2022
  “Аз, природата и светът” Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4. клас

 • 24 Дек 2022
  Бъдни вечер Цял ден

 • 25 Дек 2022
  Рождество Христово Цял ден

  Коледа

 • 15 Дек - 26 Дек
 • 01 Ян - 15 Фев
 • 19 Фев - 02 Мар
 • 03 Мар - 04 Мар