bgzh-CNendekkrutrukuz

Провокация към инженерната мисъл на децата

14Окт2022

Провокация към инженерната мисъл на децата

 343  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Провокация към инженерната мисъл на децата

В отклик на инициативата на Експертния съвет “Мама и татко могат” към Академията за ефективно родителство, в Частна детска градина ”Малкият принц" гостуваха Наталия и Николай Мариняк.

Представяме Ви семейство Мариняк - усмихнати, разбиращи, успешни, млади хора, подкрепящи ценностите на Частна детска градина ”Малкият принц". Семейство, доверило на грижите на учителите специалисти своята дъщеря Никол, която вече е в 4-та група на детската градина. Братчето й, малкият Виталий, очаква всеки момент да се присъедини към света на “Малкият принц” в яслената група за игра и забавления.

Семейство Мариняк управляват собствен бизнес, а тяхното хоби е пътешествията по света. Мама Наталия сподели, че мисията на родителството за тях e да дадат най-добрия шанс на децата си за качествено образование и възпитание. Никол и Виталий да растат щастливи, да бъдат искрени и да бъдат себе си. Те следват мотото: “Винаги напред и нагоре”!

Децата от групата на Никол посрещнаха мама Наталия и татко Николай с блеснали очички. Готови за игра приеха предизвикателствата да творят и да се забавляват.

С интуиция и педагогически подход родителите предложиха виртуална разходка в приказен увеселителен парк в Белгия и конструктивна игра, която се превърна в STEAM-урок.

Емоционалните детски преживявания, изследвайки и трупайки опит от заобикалящия свят, събудиха инициативност и инженерна мисъл. Оживени и с възхитени личица децата коментираха термините проектиране, конструиране, съоръжения, скорост. Деца, родители и учители заедно изградиха цялостен свой проект, предизвикващ удовлетворение и гордост.

Вълнуваща, интересна и забавна беше визитата на родителите на Никол, която сияеше през цялото време.

Семейство пожела на всички деца да са: “Здрави, усмихнати и да следват мечтите си”.

Благодарим Ви семейство Мариняк за прекрасните Ви деца, за отделеното време, за завладяващите игри!

Провокация към инженерната мисъл на децата - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 20 Мар 2023
  Пролетен турнир "Математика без граници" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 23 Мар 2023
  Изнесено обучение - Испания от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 29 Мар 2023
  Ученическа купа Варна - лека атлетика III - IV клас от 10:00ч. до 11:00ч.

 • 20 Мар - 29 Мар
 • 07 Апр - 29 Апр
 • 29 Апр - 07 Май
 • 24 Май - 30 Май
 • 13 Юни - 14 Юни
 • 16 Юни - 20 Юни