bgzh-CNendekkrutrukuz

Трети март

03Мар2023

Трети март

 372  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Мартенка в детската градина - Частна детска градина "Малкият принц"

Денят на Освобождението на България беше тържествено отбелязан в Частна детска градина “Малкият принц” с две събития, наситени с патриотичен заряд и силни емоции.

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

По традиция децата от предучилищна група посетиха своите приятели от 1. клас на училище ”Малкият принц”. Собственоръчно изработени, с много старание национални флагове държаха в ръцете си, докато с гордост рецитираха тематични стихове. Изключително въздействащо беше представянето им. Благодарствени думи и възторжени гласчета възхваляваха родината и героите й, дали ни свободата и честта да се наричаме българи. Няма нищо по-окуражаващо в днешно време от децата, засвидетелствали своята почит към България. Само тогава, когато от детска възраст се осъзнава и преживява силата на българския дух нацията, ни ще бъде съхранена. Децата от група “Розичка” показаха своята обич към свидната ни татковина. В края на гостуването си, заедно с първокласниците, изпяха тематична песен. Единомислие, приемственост и почитание се усещаха през цялото време.

Конкурс “Моята България” беше второто събитие по повод честването на 3 - ти Март. Представители от всички възрастови групи взеха участие в петте категории - рисунка, проект, стихотворение, народна носия и песен. Най-малките участници на 3-годишна възраст, облечени в народни носии, излъчваха гордост, докато представяха своите песни и стихчета. Много старание и творчески усет бяха вложени от всички участници в креативните проекти и прекрасните рисунки. Децата споделиха, че са ги изработили съвместно със своите родители. Именно от семейството се заражда любовта към родината и чувството за национална принадлежност. Артистистични и пламенни бяха изпълненията на народните песни и стихотворения по повод на Освобождението.

Предизвикателството за журито да бъдат обективни и да излъчат победители в категориите, доста ги затрудни. В края на конкурса всеки участник беше награден с грамота за отлично представяне и всички заедно изпяха песента “Знамето ни е трицветно”. Атмосферата, която се създаде беше впечатляваща. Въздухът трептеше от емоции.

Едно е сигурно, докато в България има такива деца, българските памет, дух и традиция ще бъдат грижовно пазени. Да си пожелаем да бъдем горди, свободни и родолюбиви българи! Да пребъде България!

Трети март - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

Предстоящи събития

 • 27 Сеп 2023
  Родителска среща "Пътуваме и учим в Европа" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителска среща - "Слънчице" - 2 група от 17:00ч. до 17:40ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителски срещи 9. и 12. клас от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 27 Сеп - 28 Сеп
 • 28 Сеп - 29 Сеп
 • 04 Окт - 22 Ное
 • 24 Дек - 26 Дек