bgzh-CNendekkrutrukuz

25 години Частна детска градина “Малкият принц”

04Авг2017
4.7777777777778 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.78 (18 гласа)
25 години Частна детска градина  "Малкият принц"

В навечерието на юбилейната годишнина г-жа Петрова – основател на Частна детска градина “Малкият принц”, споделя защо вече 25 години “Малкият принц” е символ на иновативен образователен модел и гаранция за успешно развитие и реализация за децата на новото време.

Г-жо Петрова, като погледнете назад във времето, колко точно са 25 години?
25 години са точното време, за да повярваш, че си създал нещо устойчиво, и да осъзнаеш, че не трябва да спираш, защото хубавите неща изискват грижа и постоянство, ежедневно внимание и любов.

Кое е най-важното за Вас и екипа на детска градина „Малкият принц”?
Най-важното за една образователна институция е да развива индивидуалния творчески потенциал на всяко дете, като се съобрази с личностните му особености. Ние вярваме, че всяко дете притежава неукротима енергия да разкрива своите дарби, талант, уникални способности. За да помогнем на децата да изявят себе си, залагаме на отдаденост, любов, търпение и професионализъм. Изповядваме философията, че възпитанието и образованието са стимул за личностно развитие и израстване на детето. Създаваме среда на материалния и духовния свят на децата, в която най-пълно да разгърнат своя потенциал, личностни качества и характер.

Как бихте представили детската градина „Малкият принц”?
Детска градина “Малкият принц” е любимо място за жизнерадостни игри, приятелства и забавления, песни, танци, спорт, които развиват детската сетивност, въображение, творчество. Това е средата, в която чрез ежедневни игрови ситуации се възпитават интелектуални способности, учат се езици и се усвояват знания и умения.

Наша гордост са възпитаниците, преминали пълния цикъл на обучение (от 3 до 18 години) – Детска градина и училище “Малкият принц”, както и Гимназия “Екзюпери”, които всяка година ни радват с най- високи академични успехи и бизнес реализация. Осъзнали значимостта на инвестицията в образованието, с признателност и благодарност, някои от тях отново се връщат в детската градина, но като родители. Ценим високо това доверие, то ни дава самочувствие, че сме избрали верния път.

Какво отличава “Малкият принц” от другите детски градини?
В Частна детска градина "Малкият принц" са разработени и действат авторски програми, които ни правят не само различни, а иновативни, креативни, ориентирани както към постиженията на децата, така и към развитие на ценности, личностни качества, добродетели.

Създадохме комплексна система за адаптация на новоприети деца, щадяща техните емоции и чувства. В добросърдечна среда, близка до семейния комфорт децата се чувстват щастливи, а родителите - сигурни и спокойни.

Утвърдихме собствен стил в динамичното редуване на игрови, интелектуални, двигателни и творчески дейности, за формиране на трайни навици, умения, интереси, нагласи и мотивация за учебен труд.

В „Малкият принц” общуването се отличава с толерантност, емпатия, високо ниво на култура, добри маниери и етично поведение. Тези аспекти на възпитателния процес са разработени в програма “Добродетели”.

Програмата за ранен етап на ограмотяване и обучение по български език се прилага във всички групи. В игрови ситуации децата с лекота се научават да четат и да пишат, което развива техния интелект, езикова култура и готовност за училищно обучение.

Чуждоезиковото обучение от най-ранна възраст е традиция, високо ценена от нашите родители. Заниманията по английски език са всекидневни, организирани по специализирани английски учебни системи. Създаваме непосредствен интерес и любопитство към чуждия език и провокираме желанието за учене чрез интерактивни форми на обучение. По забавен и атрактивен начин, чрез играта, се овладяват лексикални форми и езикови конструкции. Децата истински се забавляват, докато учат английски език, и в последствие показват трайни знания. Детска градина "Малкият принц" е изпитен център на Trinity College, London и децата от подготвителна група с лекота покриват първо ниво - GESE 1, по говорим английски език.

Радост, забавление и емоционално общуване съпътстват заниманията по руски език, по време на които се създава позитивно отношение към езика, културата и традициите, и се осигурява приемственост в училищното обучение.

"Малкият принц" предлага творчески школи по рисуване и малка пластика, танци, вокална група, бойни изкуства, флай-йога, забавна математика. Децата участват във фестивали, състезания и конкурси и по традиция заемат призови места.

Екипът на детската градина активно участва в регионални и национални програми. Носител е на “Зелен флаг” и участник в мрежата на “Еко-училища”. В международните проекти към “Еразъм+” си партнираме с училища и детски градини от седем европейски държави.

Работата по програма “Емпатия” намира практическо приложение в благотворителните дейности, чрез които възпитаваме в благородство и съпричастност към децата в неравностойно положение.

Как общувате и какви са контактите с родителите в Частна детска градина „Малкият принц”?
С търпение и увереност, с внимание и любов към децата печелим доверието на родителите. Те са активни участници в училищната общност, затова са сигурни и спокойни за направения избор.

Споделяме общата грижа за развитието, възпитанието и обучението на децата. Ценим времето на родителите и предлагаме както реални, така и виртуални срещи, като използваме най-модерните технологии за обмен на информация.

В “Малкият принц” родители и учители са съмишленици и партньори с обща кауза – най-доброто за децата. Затова и мотото ни е: “Създаваме личности на успеха, заедно!”

И за финал, бихте ли споделили тайната на Вашия успех?

В точното съотношение между любов и взискателност, учене и самоконтрол, ежедневно приемане на предизвикателствата за пълно разгръщане творческия потенциал и личностното израстване на нашите деца.

С благодарност за 25-годишната съпричастност, вярност и партньорство на нашите мъдри и далновидни родители, подготвяме юбилейната годишнина, и Ви каним:
Заповядайте с нас, да празнуваме заедно!

25 години Частна детска градина “Малкият принц” - 4.8 out of 5 based on 18 votes

Предстоящи събития

  • 20 Мар 2024
    "Аз и буквите" Цял ден

    Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

  • 21 Мар 2024
    Гости в гимназия "Екзюпери" по проект "Иновации в действие" от 00:00ч. до 00:00ч.

  • 21 Мар 2024
    Национално математическо състезание "Европейско кенгуру" от 12:00ч. до 14:00ч.

  • 20 Мар - 21 Мар
  • 28 Мар - 08 Апр
  • 05 Апр - 21 Апр
  • 01 Май - 18 Май
  • 20 Май - 26 Май
  • 27 Май - 01 Юни
  • 10 Юни - 13 Юни
  • 14 Юни - 20 Юни
  • 20 Юни - 21 Юни