bgzh-CNenrutruk

проф. Инге Крист в училище Малкият принц

4.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.40 (5 гласа)
проф. Инге Крист - Частно училище "Малкият принц"

Как и защо летят самолетите? Какво представлява звукът? А светлината? Кои са Бернули и Коанда? Какво гласи третият закон на Нютон? Защо ни е да учим физика и химия? Може ли науката да бъде забавна?

Учениците от Частно езиково училище “Малкият принц” имаха възможност да си отговорят на всички тези въпроси с помощта на професор Инге Крист, ръководител на катедра по химия, биология и екологично инженерство към факултет “Наука и технологии” в Университета Ставангер, Норвегия. Представяйки интригуващи и впечатляващи експерименти, проф. Крист нагледно и достъпно обясни на децата сложните физични закони, свързани с атмосферното налягане, горенето, спектъра на светлината и т.н. Най-важните изводи, до които стигнахме, бяха, че науката не е просто учебен предмет, а е навсякъде около нас, и трябва да бъдем наблюдателни и любопитни, за да разгадаем тайните й.

“Няма фокуси, всичко е наука”, каза проф. Крист. И да, овладяването на научните знания може да бъде изключително забавно и приятно, когато се съчетава с практически експерименти и с откриването на физични и химични приложения в нашето ежедневие.

проф. Инге Крист в училище Малкият принц - 4.4 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога