bgzh-CNendekkrutrukuz

За учителите, които вдъхновяват!

4.8 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.80 (5 гласа)
Първи открити уроци - Частно училище "Малкият принц"

По случай Деня на народните будители, Частно езиково училище “Малкият принц” представя екип учители-новатори, номинирани в конкурса „Иноватори в образованието“ на Министерството на образованието и науката.

Вече 25 години учителите на “Малкият принц” стимулират и подкрепят учениците, вдъхновяват ги, провокират любознателността им, създават условия за развитие на неограничени възможности, житейски и професионални перспективи. За учителите-новатори от начален и прогимназиален етап “учител” е не само длъжност, а призвание и мисия ежедневно да изграждат знания, умения и компетенции. Да взаимодействат с децата, запазвайки тяхното необикновено въображение и стимулирайки креативността им във всеки интерактивен урок. Заедно развиват емоционална интелигентност. Вплитат в работата си традиционни, реформаторски и иновативни подходи и инструменти. Запознават ги с различни, подходящи за възрастта им мнемотехники. Обогатяват всеки урок с дейности за развитие на лингвистична, природна, математико-логическа, музикална, междуличностна и личностна интелигентност. Стремежът на всеки учител от екипа е да развие упражненията от урока, така че детето да развива максимално когнитивните си възможности. Урокът не остава на ниво знание, разбиране и приложение, а се надгражда с упражнения, които развиват аналитично, синтетично мислене и умения за оценка.

Учениците приемат знанието като висша ценност и добродетел. Развиват своите уникални дарби, способности и таланти чрез качествена общообразователна подготовка, ранно чуждоезиково обучение, занимания по интереси в целодневната организация, извънкласни дейности, състезания и конкурси.

Учителите на „Малкият принц“ са професионалисти и новатори, открили в себе си енергията на ентусиасти, ежедневно творящи и подготвящи младите хора с необходимата доза бъдещност.

В първото издание на конкурса номинираме учителите по екипи, реализирали високи учебни постижения и комплексно развитие на личностни качества, морал и ценности, емоционална интелигентност, креативност и творчество, воля и характер, обединени от мотото “Създаваме личности на успеха!”

Екип “Начален етап”: Живка Марина, Иваничка Димитрова, Мирослава Стоянова, Галина Георгиева, Надя Попова, Нина Стоянова, Марина Тодорова

Екип “Прогимназия”: Ани Иванова, Десислава Гургурова, Катерина Трифонова

Екип “Извънкласни дейности”: Катя Димова, Емил Тачев, Анелия Джурова, Радка Петрова, Полина Добрева.

Мениджърски екип: Веселина Дамаскова, Наталия Кърджалийска, Светла Христова, Светослав Попов, Тодор Янков.

За учителите, които вдъхновяват! - 4.8 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога