bgzh-CNendekkrutrukuz

Преподаване без думи

18Ное2019
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Преподаване без думи - Частно училище "Малкият принц"

Защо самолетите не падат от небето?

Това беше въпросът, на който четвъртокласниците от Частно езиково училище “Малкият принц” търсиха отговор в интерактивен урок по метода "SOLE" - част от иновативната програма “СуперУм”.

Учителите използваха един необикновен начин на обучение, в който децата сами организират средата за учене. Работят в групи и търсят отговор на провокативен въпрос от учебното съдържание. Опират се на информация от интернет, самостоятелно селектирана чрез електронни устройства. По този начин се постига максимална активност на учениците в учебния процес.

А какво прави учителят?! Обучава, без да говори! Насърчава изследователския интерес, свободното общуване и креативността.

В рамките на учебната тема "Движение и сили" по Човекът и природата учителите без думи преподадоха урок за действието на подемната сила при движението на самолетите. Изследователските екипи самостоятелно търсиха, анализираха и представиха в текстова и визуална форма научна информация - отговор на поставения въпрос. Учебната атмосфера беше заредена с много динамика, активна комуникация и емоции. Учениците са в очакване на следващи вълнуващи приключения в овладяване на научното познание.

Преподаване без думи - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога