bgzh-CNendekkrutrukuz

“Малкият принц” участва в състезанието Spelling Bee 2020

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Spelling Bee 2020 - Частно училище "Малкият принц"

Частно училище “Малкият принц” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Яна Петърнишки от 5. клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.2020 г. След оспорвана надпревара в 10 кръга от четиринадесетте състезатели останаха двама. В третия кръг на шампионите Яна спелува правилно думата drizzle и победи Виктор Йорданов от 6. клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 28.03.2020 г. в гр. Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 г. в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под надслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

“Малкият принц” участва в състезанието Spelling Bee 2020 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога