bgzh-CNendekkrutrukuz

Пробен изпит НВО по БЕЛ за седмокласниците

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.89 (9 гласа)
Пробен изпит НВО по БЕЛ за седмокласниците - Частно училище "Малкият принц"

Екипът на Частно езиково училище „Малкият принц“ се справи успешно с предизвикателството да осъществи първия пробен изпит на национално външно оценяване по български език и литература за седмокласници във виртуалното пространство.

Учители ентусиасти провокираха кандидат-гимназистите да тестват своите знания в дигитална среда, която вече втори месец е част от тяхното ежедневие, начин на работа, мислене и взаимодействие. Родителите подкрепиха идеята, а учениците с желание се впуснаха в приключението.

С доза притеснение, но с чувство за отговорност, за 150 минути всеки мина през своята пустиня, знаейки, че „Пустинята е красива, защото крие някъде кладенец"... и накрая се поздравиха с "жаден съм тъкмо за тази вода"... радост от преодоляната трудност, но и радост от общуването с учители и приятели.

Предварителната организация на пробния изпит изискваше промисляне на всеки детайл от цялостната организация, правила, код на честта, техническа организация за училището и за всеки ученик у дома. Разбира се като на изпит - подготовка на тестови въпроси, бланка за отговори, начин за предаване на изпитните материали.

Пресъздаде се атмосфера, която в максимална степен се доближава до реалната от националното външно оценяване. Това е нова опитност за учениците. Изпитание - физическо, интелектуално, психическо, емоционално, въпрос на воля, морал и характер.

Изпитът бе ръководен изцяло от външни квестори, които по време на двата модула съблюдаваха и контролираха спазването на предварително изготвените правила.

Във втори модул като четец се включи преподавател по български език и литература от столично училище, който запозна учениците с произведението „Череши“ на Николай Пенчев.

Първият пробен изпит за национално външно оценяване във виртуалното пространство е факт, предизвикал красиви емоции от синхрона, в който работихме и удовлетворение от общуването и взаимодействието на всички нива.

Ръководството и екипът на Частно езиково училище „Малкият принц“ изказва своите най-искрени благодарности за професионализма, отговорността и всеотдайността на новите ни партньори Веселина Куртева – квестор, Любомир Тодоров – квестор и Десислава Андреева – четец.
Уважаеми колеги, благодарим Ви, че приехте приятелството на "Малкият принц"!

Пробен изпит НВО по БЕЛ за седмокласниците - 4.9 out of 5 based on 9 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога