bgzh-CNendekkrutrukuz

Онлайн математическо състезание “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Онлайн математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

Първото изцяло онлайн математическо състезание “Малкият принц” за деца от Подготвителни групи/класове до IV клас вече е факт.

В съботния ден, на 9 май, близо 450 участници от всички краища на България приеха едночасовото математическо предизвикателство. За пореден път децата бяха провокирани да покажат своята креативност, логическо мислене и творческо въображение, макар и сред уюта на домашната обстановка.

Преди старта на състезанието, всеки участник се запозна с “Кодекс на честта” с обещанието да разчита единствено на своите заложби и таланти и покаже най-доброто от себе си, да спазва принципа за честно състезание, като работи самостоятелно и не търси чужда помощ при решаване на задачите, да се стреми да получи нови знания и умения по време и след състезанието.

Точно в 11:00 ч. формулярите бяха достъпни за решаване на задачите, а първият решен тест регистрирахме едва 17 минути след началото. Отговорите не спираха да се трупат - радва ни фактът, че във всички възрастови групи получавахме разнообразни отговори, което показва самостоятелността на участниците. От 183 участници от подготвителна група, 21 са постигнали максималния резултат от 55 точки. От първи до четвърти клас, при максимален брой точки - 75, без нито една грешка са се представили 10 първокласници, 2 второкласници, 1 третокласник, а при четвъртокласниците един състезател е с една грешка и съответно 70 точки.

Резултатите от състезанието и верните отговори всеки участник ще получи на електронния адрес от регистрацията, а за всички любопитни математици публикуваме задачите в оригинал.

Благодарим на родителите за доверието и партньорството!
Аплодираме всички смели математици, проявили увереност, упоритост, съзнателност, самостоятелност и почит към царицата на науките - математиката.
Очакваме Ви и следващата година!

Задачи от Онлайн математическо състезание “Малкият принц” 2020

Задачи на Подг. група
Задачи на 1 клас
Задачи на 2 клас
Задачи на 3 клас
Задачи на 4 клас
Онлайн математическо състезание “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога