bgzh-CNendekkrutrukuz

На учителя, с любов!

23Юни2020
4.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.40 (5 гласа)
На учителя, с любов! - Частно училище "Малкият принц"

И така, аз имам минало, което е богато на спомени. Имам настояще, което е истинско предизвикателство, пълно с приключения, защото ми е позволено да прекарвам дните си с бъдещето.
Аз съм учител... и всеки ден благодаря на Бога за това.

Краят на учебната година е време за признание и благодарност към учителите, отдадени на любовта си към децата и професията. Учители по призвание, притежаващи великолепна палитра от професионални умения и личностни качества.

Учители, готови всеки момент да взаимодействат с децата, запазвайки тяхното необикновено въображение, стимулирайки креативност и творчество, с мисията “Създаваме личности на успеха!”. Щастливи сме да обявим отличията на учители от Частно езиково училище "Малкият принц" за учебната 2019/2020 година!

...Независимо от картите, диаграмите, формулите, глаголите, разказите и книгите, аз наистина нямаше какво да преподавам, защото онова, което трябваше да научат учениците ми, беше да опознаят себе си, а аз знам, че най-трудно е да разбереш кой си...

С приза “Учител на годината” 2020 бе наградена г-жа Десислава Гургурова, учител по математика, за умението да превърне и най-трудните задачи в лесни, за търпението и индивидуалния подход към всяко дете, за всеотдайността, любовта, разбирането и подкрепата в личностното израстване на младите хора.

...В продължение на един ден се е налагало да бъда актьор, приятел, сестра и лекар, треньор, търсач на изгубени вещи, банкер, таксиметров шофьор, психолог, заместник родител, продавач, политик и защитник на вярата.

Сърдечност, съпричастие и пълна отдаденост на децата, нестихващ ентусиазъм, креативност и творчески провокации съпътстваха в учениците, завършващи начален етап. За вдъхновението, решителността и неукротима енергия в името на децата, заслужено бяха отличени с “Любим учител” г-жа Надя Попова и г-жа Нина Стоянова.

...Но аз имам велики съюзници: Интелигентността, Любопитството, Родителската подкрепа, Индивидуалността, Творчеството, Вярата, Любовта и Смехът - всички се стичат под моите знамена и с тяхната подкрепа съм непобедим.

За любовта и менторство на учениците от I-ви до XII-ти клас , за отговорността, коректността и толерантността във взаимоотношенията, награда “Любим учител” бе връчена и на учителя-спортист Анелия Джурова.

...Аз съм търсач на съкровища на пълен работен ден, който проучва нови възможности, в които учениците му да проявят своите таланти, и издирва таланти, които понякога лежат дълбоко заровени сред отломките на нечие неразбиране...

В юбилейна учебна година на Частно езиково училище “Малкият принц” сме щастливи да споделим признанието на Министерството на образованието и науката към основателя, креативния двигател и създател на философията “Малкият принц”.

Почетно отличие „Неофит Рилски“ е не само най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България, но и оценка на творческия професионализъм, нестихващ ентусиазъм и новаторски дух на госпожа Татяна Петрова и екипът съмишленици, иноватори и радетели за качествено образование на щастливи деца.

С благодарност към родителите за дългогодишното партньорство и единодействие споделяме изконната българска традиция – “да изучиш детето си, да му дадеш най-доброто, да му дадеш сила, мъдрост и крила, за да те надскочи..., но да има морал, признателност, благодарност и благородство.”

...А на кого трябва да благодаря за този чудесен живот, който така щастливо ми е отреден, освен на обществото, на родителите. Защото вие сте ми оказали голямата чест да ми се доверите с великия си принос към вечността - вашите деца. Джон У. Шлатър

На учителя, с любов! - 4.4 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога