bgzh-CNendekkrutrukuz

Дигитални ресурси за интересен учебен процес и ваканция без компютри

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
Дигитални ресурси за учебен процес - Частно училище "Малкият принц"

Интензивна работа във виртуалното пространство в предваканционните дни.

Графичните таблети дават възможност на учителя да онагледява обясненията с рисунки, схеми, цветове, така че урокът да е динамичен, децата да получават яснота и по-силно въздействие, споделя учителка Живка Марина.Тя предостави нейните интерактивни учебни дъски по български език, математика, човекът и природата. Още един инструмент за онагледяване са приложенията за създаване на мисловни/мозъчни карти. Те са удобен начин за изобразяване процеса на общото системно мислене с помощта на схема.

Инструментите, които използват в своята работа с децата представи на поредната работна среща и Камелия Габърска. Интерактивните работни листове дават възможност да се вмъкнат звуци, видеоклипове, упражнения за плъзгане и пускане, свързване със стрелки, множество възможности за избор на отговор и дори говорни упражнения, които учениците трябва да правят с помощта на микрофона. Те могат да попълват работните листове онлайн и да изпращат своите отговори на учителя.

Анелия Чакърова и Моника Колева представиха богатите възможности на английските учебници и помагала за забавно учене, както и сайтове с образователни игри, в които всеки учител създава дигитално съдържание. Може да използва готови ресурси или да направи свои. Ресурсите всъщност са забавни игрови упражнения, които разнообразяват ученето и го правят по-интересно – в час и у дома.

“НАУЧЕТЕ И ИГРАЙТЕ,
ИГРАЙТЕ И НАУЧЕТЕ!”

Това е посланието, с което ни посреща платформата за контрол и оценка, използвана от учителка Ани Иванова в часовете по английски език, заедно с учениците от “Малкият принц”. Продуктите на Digibooks вече са налични. Учителка Ани сподели, че увлекателните предизвикателства и мотивиращите награди насърчават онлайн обучението! Това е иновативен и мотивиращ начин за обучение на учениците. Чрез авангардни технологии и геймификация тази интерактивна цифрова платформа насърчава обучението на децата от 21-ви век!

Марина Тодорова представи различни приложения за дизайн и как интересно да бъде онагледен един урок.
Подготвихме задачи за ваканцията и обявихме - Ваканция без компютри!

Игра, смях и развлечения, а заедно с това - четене на книга и разпалване на възприятията и въображението, писане на текстове и задачи в тетрадка с химикал.
Добре дошла, ваканция без компютри!

Дигитални ресурси за интересен учебен процес и ваканция без компютри - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога