bgzh-CNendekkrutrukuz

Добре дошла на пролетта!

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Добре дошла на пролетта! - Частно училище "Малкият принц"

На 11 март Частно езиково училище “Малкият принц” отбеляза руския народен празник - сбогуване със зимата и срещата на пролетта „Масленица“.

Учениците от IV-VI клас създадоха празнична атмосфера с традиционни руски песни, забавни “частушки”, национални танци. Децата се радваха от сърце, и създадоха весело настроение с много емоции.

Гости на тържеството бяха дипломати от Генералното консулство на Руската федерация във Варна - трети секретари г-н Карлов и г-жа Пучина.

Най-интересни за децата бяха игрите със състезателен характер: "Руски картини", "Руски ястия", "Известни личности на Русия", "Народно творчество", "Празници на Русия" и др.

Любознателните ученици не само се състезаваха с бърз ум и сръчност, но и разказаха историята на празника, научиха за вековните традиции и ритуали за Масленица. Децата споделиха какво означава всеки ден от седмицата, че палачинките имат ритуално значение - кръгли, румени, горещи, те са символ на слънцето, което пламти все по-ярко и удължава дните.

Победителите в състезанието - екипът на VI А клас, несдържаха емоцията си от спечеленото първо място и позираха пред обектива за запечатване на спомена. Във всяка категория бе награден отбор, който получи своята грамота за участие:
"Руски картини" - екип IV А клас
"Руски ястия" - екип V Б клас
"Известни личности на Русия" - екип V А клас
"Народно творчество" - екип VI Б клас
"Празници на Русия" - екип IV Б клас
“Ребуси” - екип VI А клас
Благодарим на всички ученици за празничната, топла и необикновена атмосфера, които бяха запечатани в снимки.

Добре дошла на пролетта! - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога