bgzh-CNendekkrutrukuz

Онлайн среща с приятели на английски език

3.5 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.50 (8 гласа)
Онлайн среща с приятели на английски език - Частно училище "Малкият принц"

За пореден път учениците от Частно основно училище “Томас Едисън”, гр. София и Частно езиково училище “Малкият принц”, гр. Варна се срещнаха в интернет пространството.

Неслучайно, макар и през екрана, по време на виртуалното обучение, децата от 6. клас дискутираха на английски език темата за позитивите и негативите на онлайн учебниците и книгите.

Развитието на дигиталния свят рефлектира върху ежедневието ни и съвременния начин на живот, включително върху учебния процес. Ето защо тази тема вълнува учениците и тяхното възприятие към дигиталното обучение.

Според някои от дебатиращите, електронните устройства са изключително функционални. Например, не се налага да носиш тежката раница всеки ден, а имаш възможност с един клик да отвориш необходимия учебник. Като друго преимущество децата отбелязаха екологичността на е-четимите учебници и намаляване отсичането на дървета за производството на хартия. Любителите на аналогичния, но старомоден вариант на четене, се опитаха да опровергаят това твърдение с възможността, книгите да бъдат взети от библиотека и така да се редуцира изразходването на материали за производството им.

Други ученици смятат, че физическото усещане на книгата или учебника в ръце е от съществено значение за правилното възприемане на нова информация. Визуалната връзка с положението на текста върху страницата, оказва положителен ефект върху качеството на съхранение на нови знания. Те защитиха позицията си за по-добрия хартиен вариант с необходимост от интернет и електричество при използването и достъпа до електронни ресурси.

Всичко това доведе до извода, че каквито и варианти за учене да се използват, процесът на четене е сложен и при него всяка част от мозъка изпълнява специална функция. Цялата тази система винаги функционира по един и същ начин, без значение дали човек учи от хартиен, или електронен учебник.

С нетърпение за нови срещи, учениците си пожелаха все повече приятни и интересни часове като този, които да провокират дискусии в различни теми от ежедневието, упражнявайки знанията си по английски език.

Онлайн среща с приятели на английски език - 3.5 out of 5 based on 8 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога