bgzh-CNendekkrutrukuz

Световен ден на книгата

27Апр2021
4.0769230769231 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.08 (13 гласа)
Онлайн математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

Всяка година на 23 април учениците от Частно езиково училище “Малкият принц” отбелязват Световният ден на книгата и авторското право. Тази година те се събраха на Пантеона в Морската градина и взеха участие в забавни образователни игри.

Бяха организирани седем игри, в които участваха отбори от пети, шести и седми клас, разпределени на случаен принцип. Състезанието, посветено на книгата, се състоя в седем кръга, свързани с българската литература и творчество. По време на благородната надпревара участниците развихриха своето въображение и демонстрираха умения, подкрепени със знания.

За всяко от седемте предизвикателства екипите разполагаха с пет минути за изпълнение на посоченото предизвикателство. Познанията за народните и авторски приказки, умения за писане на стихотворение в екип, измисляне на рими, разпознаване на писатели и поети … - нямаше задача, която да затрудни младите книголюбци. Особено интересна игра за децата бе подреждането на стихотворението “Хайдути” на Христо Ботев, а откъсите от любими книги разходиха учениците из цялата световна литература. Литературната щафета покачи адреналина, съчетавайки спортни умения със знания за български и световни творци.

Това несъмнено беше едно прекрасно изживяване в празничния ден, посветен на книгата!

Автори на статията: Отборът - победител от литературната надпревара. “Разказвачите”: Мирая Кръстева (5а клас), Кремена Калчева, Яна Петърнишки (6а клас), Катрин Русева и Неда Маргитина (капитан на отбора) от 7а клас.

Световен ден на книгата - 4.1 out of 5 based on 13 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога