bgzh-CNendekkrutrukuz

Отлични успехи от национални състезания и олимпиади

4.6 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.60 (10 гласа)
Отлични успехи от национални състезания и олимпиади - Частно училище "Малкият принц"

Чудесен завършек на учебната година с успехи от национални състезания и олимпиади

Щастливи сме да изпратим учебната 2020-2021 година с многобройни призови места за възпитаниците Частно езиково училище “Малкият принц”.

Положеният труд на учениците през изминалата година не остана незабелязан и смелите състезатели заслужено получават своите отличия.

Постоянството, отговорността и тренировките за ума издигат обучението на качествено ново ниво. Състезателите тренират концентрация, самодисциплина и търпение - качества, които формират характер и воля.

Ето и резултатите:

Адмирации за всички, ученици, завършващи IV клас със системна подготовка и овладени навици за учебен труд по всички учебни дисциплини. Среден успех Отличен (5,67) по БЕЛ и Много добър (5,19) по математика от Националното външно оценяване за четвъртокласниците от Частно езиково училище “Малкият принц”, при среден успех за страната Много добър 5.

През месец април се проведе петнадесетото поред и второ онлайн Математическо състезание “Малкият принц”, с общо 378 участници от цялата страна. 46 от смелите математици са възпитаници на Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц”. Във възрастовата група с най-много участници - подготвителна група/клас 9 от децата са от група “Лисичка” на “Малкият принц”, а 5 от тях имат максимален брой точки. 9 от първокласниците на училището ни са показали знанията си по математика, като са спечелили едно първо, две втори и едно трето място.

Наградите, които получават всички първенци от Математическо състезание “Малкият принц” 2021 са еднодневно посещение в Лятно училище "Малкият принц" или Виртуално пътешествие с "Малкият принц" по избор на деца и родители.

Осемнадесет ученици от 4., 5. и 6. клас се включиха в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и се пребориха успешно с петстотинте думи от списъка за подготовка. След оспорвана 90-минутна игра за втора поредна година Яна Петърнишки от 6.а клас се класира на първо място в училищния кръг и по този начин заслужено получи право за участие в следващия етап, заедно със своята съученичка Кремена Калчева, класирала се на второ място.

Областният кръг на състезанието Spelling Bee се проведе във виртуалното пространство и събра участници от цяла Варненска област. Двете класирани за участие момичета от училище "Малкият принц" направиха достойно представяне като се класираха съответно на четвърто и второ място в надпревара с най-добрите 42-ма участници от цялата област.

По-малките ученици на Частно основно училище „Малкият принц“ участваха за първа година в състезанието Spelling Bee Junior.

Единадесет деца от 2., 3. и 4. клас се подготвиха по списък с 200 думи и се увериха колко забавно и полезно е участието в Spelling Bee Junior. След четвърти кръг останаха само двама състезатели в оспорвана битка. След цели четиринадесет думи първо място заслужено зае Лора Андонова от 2.а клас, която спелува правилно думата knee. Достоен подгласник остана Максим Цанков от 3.а клас.

Първо място в националното състезание по български език и литература “Любословие” и получени максимален брой точки - 50 е ученичката от втори клас - Лора Андонова. Кристиян Кулев, също от втори клас, с 48 т. се класира на трето място. С 47 т. и крачка зад Крис се нарежда Ева Тодорова. А от учениците от трети клас, също с 47 т. е Ема Рижова.

В зимния кръг на турнира “Математика без граници” участваха 42-ма ученици, като 23-ма от тях се изкачиха на почетната стълбичка и придобиха бронз, сребро, злато:

1. клас
Христо Колев, Матей Пройнов, Николай Щерев и Йоанабел Михайлова.

2. клас
Александър Капричев, Еленор Габриел Пакендорф, Ева Тодорова, Глеб Старовойтов, Христо Димов, Кристиан Кулев, Лора Андонова, Мартин Попов, Милен Балчев, Симеон Янин и Васил Костов.

3. клас
Александър Тодоров и Ема Рижова.

4. клас
Егор Гуляев, Моника Попова, Велислав Димитров, Виктор Драганов, Витомир Симеонов, Йорданита Стоянова.

В пролетния кръг на турнира “Математика без граници” своите медали спечелиха:

1. клас
Николай Щерев и Йоанабел Михайлова.

2. клас
Александър Капричев, Анатолий Анисимов, Еленор Габриел Пакендорф, Ева Тодорова, Христо Димов, Кристиан Кулев, Лора Андонова, Мартин Попов, Милен Балчев, Симеон Янин, Йоана Тодорова и Васил Костов.

3. клас
Александър Тодоров, Галин Драганов и Максим Цанков.

4. клас Алекс Савов и Виктор Драганов.

Благодарение на успехите си в трите кръга на турнира, право за участие на финал имат седем ученици, а други 11 ще покажат знанията си по математика на полуфинала, за да спечелят своето място във финалния кръг на осмото издание на “Математика без граници”. Сдружение на българските начални учители организира всички състезания за тази учебна година, като през втори срок се проведоха:

“Аз и числата” участваха 33 деца, а максимален брой точки получиха 12 от тях:

1. клас
Даниел Николов, Йоанабел Михайлова, Матей Пройнов, Христо Колев.

2. клас
Ева Тодорова и Лора Андонова.

3. клас
Александър Тодоров, Брейди Маринов, Денис Янков, Ема Рижова, Михаил Садиков.

4. клас
Кристиан Костов.

В “Аз и буквите” взеха участие 26 възпитаници на “Малкият принц” и максимални резултати, както следва:

1. клас
Николай Щерев

2. клас
Александър Капричев, Васил Костов, Глеб Старовойтов, Деа Арабаджиева, Ева Тодорова, Еленор Габриел Пакендорф, Итън Илиев и Лора Андонова.

3. клас
Максим Цанов и Михаил Садиков.

4. клас
Алекс Савов, Велислав Димитров, Кристиан Костов и Теодор Тодоров.

В Училище “Малкият принц” състезанието “Аз общувам с Европа” се проведе в два кръга - на английски и на руски език, където общо 67 ученици показаха своите знания.

1. клас
Даниел Николов - 50 т., Йоанабел Михайлова - 50 т., Теодора Иванова - 47 т., Христо Колев - 45 т.

2. клас
Александър Капричев - 43 т., Глеб Старовойтов - 45 т., Деа Арабаджиева - 45 т., Ева Тодорова - 50 т., Еленор Габриел Пакендорф - 43 т., Мартин Попов - 47 т.

3. клас
Брейди Маринов - 46 т., Максим Цанков - 50 т., Михаил Садиков - 50 т.

4. клас
Константин Колев - 50 т., Кристиан Костов - 47 т., Моника Попова - 47 т.

Със своите високи резултати от състезанията на СБНУ, 16 ученици показаха комплексните си знания в Национално финално състезание и спечелиха 6 златни медала.

В математическото състезание “Европейско кенгуру” 2021 за ученици от I-IV клас показаха своите знания 41 ученици. От тях се отличиха със своите високи постижения Милен Балчев от II клас, с 82 от 100 т. и Алекс Савов от IV клас, с 83 от 100 т.

В основата на съвременното общество стоят техниките и технологиите. С тяхна помощ ние достигаме до дълбините на океана и безкрайния космос. Едно от най-бързо развиващите се направления в човешкото познание са информационните технологии.

През месец март ИТ Знайко донесе прекрасни вести за представянето във втори кръг на учениците от I-IV клас на ЧОУ "Малкият принц". 9 от възпитаниците на училището са класирани в група А и Б. На трето място в националния кръг се класира Йоанабел Михайлова от I клас с 1085 т. С грамота за Сюжет и 1038 т. се отличи Йоана Тодорова от II клас, грамота за Оригинална идея и 980 т. получи Егор Гуляев от IV клас, a Mирослав Попов от III клас - грамота за Дизайн с 970 т.

Вторият кръг на ИТ ЗНАЙКО + се състоя през месец март, където участваха ученици от V-IX клас на ЧОУ "Малкият принц" и IT гимназия "Екзюпери". 8 от тях се класираха в старшата група на националното състезание по информационни технологии. Сечелени са 3 първи места и съответно по едно второ, трето и четвърто място.

Националният турнир по информационни технологии и информатика ИТ Свят се организира от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Турнирът предоставя шанс на ученици от 1. до 12. клас да покажат своите умения и да получат адекватна оценка на своите знания в различни категории.

Пожелаваме си нови отличия и изяви за удовлетворение на ученици, родители и учители и през следващата учебна 2021-2022 година!

Отлични успехи от национални състезания и олимпиади - 4.6 out of 5 based on 10 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога