bgzh-CNendekkrutrukuz

ЧОУ “Малкият принц” традиционно участва в състезанието Spelling Bee 2022

4.25 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.25 (12 гласа)
Spelling Bee 2022- Частно училище "Малкият принц"

ЧОУ “Малкият принц” вече има двама участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

На 1 март 2022 г. в ЧОУ “Малкият принц”, гр. Варна се проведе училищният кръг на състезанието по правопис Spelling Bee. 15 деца от 2. - 4. клас се включиха в Spelling Bee Junior, a 14 ученици 5. - 7. клас - в Spelling Bee. Надпреварата при по-малките спечели в единадесетия рунд Милен Балчев от 3.б клас с думата clumsy, второ място зае Ева Тодорова от 3.а клас.

При по-големите Амина Аттури спечели първо място, отново в единадесетия рунд, като спелува правилно думата pierce, а Яна Петърнишки се класира втора. Амина и Яна ще представят училището ни на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под надслов Search BEEyond the obvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

ЧОУ “Малкият принц” традиционно участва в състезанието Spelling Bee 2022 - 4.3 out of 5 based on 12 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога