bgzh-CNendekkrutrukuz

Летен спортен лагер 2022

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Летен спортен лагер 2022 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Началото на лятната ваканция за учениците от Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент Екзюпери” и Частно езиково училище “Малкият принц” започна с летен спортен лагер в Пампорово и Чепеларе, в планината на Орфей - Родопите.

Дните от 4 до 10 юли преминаха неусетно и бяха наситени с вълнуващи емоции, ослепителни гледки, екстремни преживявания, докосване до българските корени и разбира се - спорт, състезания, танци и забавления.

Многобройната група от 137 ученици, родители и преподаватели, беше настанена в два отделни хотела, но това не попречи на предизвикателствата на разнообразната програма.

Малки и големи планинари посетиха пещерата Ухловица - една от най-красивите пещери в България, носеща името на вид сова, която вероятно е живяла в региона на пещерата. По пътя на връщане нямаше как да се пропусне Римската крепост ”Калето” с проходната пещера. Стръмното трасе не се оказа препятствие и планинарите достигнаха бързо до основата на голяма скала при върха, приютила крепостта. За да се стигне до тази крепост, трябва да се премине през проходна пещера.

Любителите на екстремни преживявания, а те се оказаха с малки изключения всички, изпитаха своята смелост и изживяха незабравимо усещане за летене - на височина 60 м. и скорост на спускане 100 км/ч. Зиплайн е най-скоростната и най-дългата комбинирана въжена атракция в България с обща дължина 600 метра. Всички бяха инструктирани и оборудвани със специална екипировка, която поставя тялото в легнало положение, дава усещане за летене, осигурява комфорт и пълна безопасност! Най-трудно се оказа уникалното въздушно колело, което се движи по 200 метрово въже, с което смелчаците се изкачиха до стартовата площадка за спускане.

Не липсваха емоции и на водните атракции в Аквапарк Девин. Водните пързалки, скоростни спускания, три басейна и джакузи за отмора запечатаха у всички незабравими слънчеви мигове, забавление и релакс в прохладата на минералните води на Девин. Пловдив ни посрещна слънчев и горещ. Още по-горещи бяха емоциите на картинг писта “Лаута”, където любителите на високи скорости и адреналин изпитаха своята ловкост и концентрация. Денят завърши с разходка в стария град Пловдив и посещение на емблемата на града - Балабановата къща, Хиндлияновата къща - най-автентичната сграда в старинния град и Чомаковата къща - още едно от бижутата в короната на Стария град, където е разположена най-голямата колекция от 72 картини на бележития български художник Златю Бояджиев. Не пропуснахме и разходката в Чепеларе - родният град на Екатерина Дафовска. Посетихме “Музей на спорта и ските”, основан през 1998 г., след като биатлониската печели първия златен олимпийски медал.

Интерес предизвика и Музеят на родопския карст, с богатата експозиция минерали, скъпоценни и полускъпоценни камъни, различни видове скали и пещерни образувания и намерените кости на пещерни мечки в родопските пещери от преди хиляди години.

Незабравима ще остане мотивиращата среща с олимпийската шампионка Екатерина Дафовска. В ранното дъждовно утро учениците бяха топло и радушно посрещнати от носителката на единствения и до днес златен медал на зимни олимпийски игри. Настанени удобно в лобито на хотел “Дафовска”, всички слушаха в захлас за трудния, но славен път на успеха, задаваха въпроси и се учеха от опита на великата спортистка.

На връщане към Варна, все още подвластни на емоциите, всеки участник вписа своите впечатления и благодарности в Лагерната книга, в очакване на поредните ученически лагери!

Уважаеми родители, благодарим Ви за доверието и споделяме с Вас нашите емоции и спомени, запечатани в снимки! На всички желаем щастливо лято, креативни предизвикателства и незабравими емоции! Събирайте слънце и сол на красиви места, в очакване на срещата ни наесен!

Летен спортен лагер 2022 - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога