bgzh-CNendekkrutrukuz

Ученик на месеца - октомври 2022

3 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 (6 гласа)
Ученик на месеца - октомври 2022 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Най-висок рейтинг по критериите на училището за месец октомври постигна Александра Николова от 7. б клас.

Частно езиково училище ”Малкият принц” номинира “Ученик на месеца” през октомври по критериите: високи учебни резултати, критично мислене, етично и толерантно поведение, висока социална активност и липса на отсъствия.

Поздравления, Александра! Как се чувстваш като ученик на месеца?
Чувствам се прекрасно! Изненадана съм, че аз съм избраната, защото знам, че още много ученици от нашето училище биха могли да са на мое място.

Какъв е твоят принос в училищната общност?
Старая се да бъда добър пример за сериозна учебна подготовка и добри обноски. Подготвям се допълнително за изпити на Cambridge University в школата по английски език с учителка Ани Иванова. Радвам се, че защитавам всяко ниво с отличие. Участвам в много състезания и олимпиади, които са допълнително помагат за моите учебни постижения. Съдействам на съучениците си, при необходимост.

Какво искаш да знаят другите за теб?
Искам да знаят, че съм приятелски настроена и че може да разчитат на мен, в помощ за училище или нещо друго. Ако не мога да отговоря на въпросите им, винаги ще ги насърча да направят това, което според тях е вярното.

Кой е твоят любим учебен предмет?
Моите любими учебни предмети са математика и английски език. Според мен те са интересни и може да научим доста неща, които ще ни трябват в живота.

Какво те радва/вдъхновява?
Радвам се на хубава оценка, на похвала от учител, на малките неща в живота. Когато получа по-слаб резултат или нещо не ми се получава в училище, аз взимам пример от грешките, които съм допуснала и се опитвам да не ги повтарям. Не напразно хората са казали “Учи се от грешките си” :)

Кои са твоите предизвикателства?
Моето предизвикателство е да правя всеки ден стъпки към успеха. Да имам хубава кариера, да се развивам според интересете си и ценностетите, най-важното - да съм заобиколена само с позитивни хора.

Коя е професията на твоите мечти?
От малка искам да стана доктор.

Какво за теб е приятел?
Приятел е човек, който винаги ще бъде до теб, ще ти подава ръка в трудните моменти и никога няма да те предаде. Смятам, че приятел трябва да се нарече човек, който би дал всичко, за да е до теб.

Кой е твоят любим цитат от книжката "Малкият принц"?
“Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите. Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец.”

Благодарим ти за интервюто и ти желаем устрем и вдъхновение за успехи!

Ученик на месеца - октомври 2022 - 3.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога