bgzh-CNendekkrutrukuz

Общинско отличие "Млад учител"

3.625 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.63 (8 гласа)
Общинско отличие - Частно езиково училище "Малкият принц"

Общинско отличие на млад учител за мотивиран старт в професията за 2022 година получи Ренета Дончева - учител по изобразително изкуство в Частно езиково училище “Малкият принц”.

Ренета Дончева е завършила средното си образование в Национално училище по изкуствата „Добри Христов„ гр. Варна, специалност Графика. Магистър, специалност Изящни изкуства - живопис, професионална квалификация “Художник-живописец”от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Притежава Удостоверение за педагогическа правоспособност към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Ренета Дончева сподели в интервю:
Като учител по изобразително изкуство в Частно основно училище „Малкият принц” открих изключително талантливи и творчески отдадени деца, което мотивира и мен като учител. През месец март миналата година организирахме малка изложба „Малка графика”, по повод 8 март - денят на жената. През месец май организирахме годишна изложба на Частно основно училище „Малкият принц” във Фестивален и конгресен център, гр. Варна, където отличихме най-добрите художници на училището и излъчихме победител за голямата награда на училището „Златната ръчичка”. През изминалата учебна година учениците взеха участие в национални конкурси по изобразително изкуство като „Детство мое, реално и вълшебно”, „Вълшебният свят на Родопите”. На националния конкурс с международно участие „България в слово и картини” наша ученичка беше наградена. За първи път в училището започнахме да работим графичната техника „суха игла” с децата от седми клас и подновихме техниката „линогравюра” с учениците от прогимназиален и гимназиален етап. За мен е важно децата да познават историята на изкуството, както и различни стилове и техники, които овладяват с любопитство и интерес. Общуване с изкуството в изложби и с художници в галерии развива техния естетически вкус.

С вдъхновение провокирам младите хора да създават свои творчески проекти, за да покажат сетивност, творческо възприятие и пресъздаване дарби, таланти и способности. Защото знам, че рисунката крие много тайни за невидимата вътрешна вселена на детето.

Поздравления, Ренета! Желаем ти неукротимата творческа енергия да буди твоя дух и талант! Бъди вдъхновител на детската креативност, развивай потенциални дарби и способности на младите.

Общинско отличие "Млад учител" - 3.6 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога