bgzh-CNendekkrutrukuz

Spelling Bee 2023

27Фев2023

Spelling Bee 2023

 1009  

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.33 (6 гласа)
Spelling Bee 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

На 24 февруари 2023 г. в Частно езиково училище „Малкият принц“, гр. Варна се проведе училищният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

12 ученици от 5.-7. клас премериха знания в основното състезание Spelling Bee, за което се готвиха по списък с 500 думи, a по-малките им приятели от 2.-4. клас бяха двойно по-активни – 23 деца се включиха в Spelling Bee Junior и се подготвиха по списък с 250 думи.

Училищен шампион при големите стана петокласничката Михаела Симеонова, като спелува правилно сгрешената от другия състезател дума ‘snarl’ и след това думата ‘choke’. Второ място зае седмокласникът Даниел Комаров.

Spelling Bee 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

При по-малките ученици състезанието беше изключително оспорвано. След почти 90 минутна борба, в 14. кръг, думите ‘impatient’ и ‘professor’ донесоха победата на Емма Стоев от 4.б клас. Нейна достойна подгласничка стана Ева Тодорова от 4.а клас. Победителите ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 25 март 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще ги направи по-здрави и ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение. Всяка седмица през следващите три месеца (м. февруари – м. април) участниците в състезанията получаваха по едно предизвикателство - да правят по 10000 крачки всеки ден, да организират спортен турнир за деца и родители, да запишат видеа, в които учениците споделят любимите си спортни активности. За най-активните, разбира се, ще има награди!

Вижте повече: https://spellingbee.bg/bee-active/

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Spelling Bee 2023 - 4.3 out of 5 based on 6 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога