bgzh-CNenrutruk

Омагьосаната азбука

28Фев2023
3.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.40 (5 гласа)
Spelling Bee 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Първокласниците от Частно езиково училище "Малкият принц" учат английски език по интересен и забавен начин. Това видяха и родителите им в открития урок на тема Омагьосаната азбука.

След кратко видео, билингвална инструкция на английски и български език, учениците откриха указание за решаване на задачи. Последваха любимите им игри: “Буква намери и на правилното място я сложи”, игра с топка “Буква - звук”, рисуваха изображения на чути английски думи. Малките любознайковци играха индивидуално и по двойки, имаха екипна задача за словоред, заедно със своите родители играха на “Ребус” и накрая направиха обобщение “Днес разбрах/припомних си, че”. Всичко това в рамките на един учебен час.

Зад емоцията от забавните детски игри стоят дидактичните цели на учителя, представени на родителите в план сценарий. Чрез използване таксономията на Блум и теорията на Гарднър, учителка Сара Георгиева развива лингвистична, визуална, телесно-кинестетична и междуличностна интелигентност у децата. Учениците слушат с разбиране, разграничават звук и буква, използват активна лексика от изучени думи за устно съставяне на изречение, разделят дадена дума на компоненти и обратно. Сами правят изводи върху изучения материал, определят и назовават нагласата си за учебен труд.

Всяка една игра надгражда познавателното равнище от разбиране през приложение, анализ, синтез до оценка, които доказват високата степен на мисловните умения на нашите първокласници.

Омагьосаната азбука - 3.4 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога