bgzh-CNendekkrutrukuz

Седмица на Космоса

10Окт2023

Седмица на Космоса

 396  

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.33 (6 гласа)
Седмица на Космоса - Частно езиково училище "Малкият принц"

Частно езиково училище “Малкият принц” се включи в Световната седмица на Космоса с отбелязването на международния празник на науката и технологиите.

През изминалата седмица всички класове бяха ангажирани със събития и дейности за подобряване условията на живот на Земята. Учениците споделиха мнения за космическото настояще и бъдеще на човечеството, обсъдиха ползите от изследването на Космоса, възможностите за заселване на други планети и причините, поради които това може да стане необходимост. Научиха как се подготвят бъдещите космонавти, защо трябва да преминават сложни предполетни изпитания, за какво служат специалните устройства като “барокамера”, “центрофуга”, “сурдокамера” и “термокамера”.

От 1999 г. Световната седмица на космоса се провежда всяка година от 4 до 10 октомври. Тези дати отбелязват две събития: 4 октомври 1957 г.: Изстрелване на първия създаден от човека спътник на Земята, Спутник 1, като по този начин се отваря “вратата” за изследване на Космоса. 10 октомври 1967 г.: Подписване на Договор за принципите, управляващи дейностите на държавите по изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, включително Луната и други небесни тела.

Световната седмица на Космоса е най-голямото събитие, чрез което учителите предизвикват интереса и любопитството на своите възпитаници към науката и технологиите.

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога