bgzh-CNendekkrutrukuz

Седмица на вкуса 2023

25Окт2023
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Седмица на вкуса 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Традиционното франкофонско събитие “Седмица на вкуса” се проведе тази година в училище “Малкият принц” при невиждан интерес и голям брой участници

Едно от любимите на всички ученици събития през месец октомври е Седмицата на вкуса. Този франкофонски празник се отбелязва в цял свят, а в училище “Малкият принц” тази година се проведе под мотото на бабините рецепти. Целта на тазгодишното издание на вкусното събитие бе да затвърди връзката между поколенията, да се припомнят леко позабравени из тефтерите рецепти и да се прекара ценно време със семейството, затвърждавайки фамилния корен.

Децата от втори до седми клас сътвориха истинско пиршество на сетивата и душата като приготвиха домашни любими рецепти, представиха ги достойно пред гостите и съумяха да пресъздадат истински празник на семейната кухня! Този дух бе осезаем във всяка стая, превърната за повода в национален ресторант - български, френски, италиански, американски … Гостите бяха посрещани от “салонните управители”, а пред всеки ресторант ги очакваха кулинарни въпроси за съответната национална кухня. Специални гости на събитието бяха г-жа Милена Ангелова - директор на Франкофонски център - Варна, придружена от двете чаровни доброволки от Франция - Аделаид и Жюли. Французойките не пестяха своите комплименти към малките шеф-готвачи, а пред много от щандовете за първи път опитаха от известните български ястия като баница и лютеница.

Събитието беше уважено и от професионални готвачи. За поредна година нашето специално жури бе водено от г-жа Ирина Захарова - майстор-сладкар. Придружавана от нейната стажантка Цвети, те успяха да минат през всички щандове, да разпитат как е приготвено ястието, да дегустират и да оценят вкусовите и презентационни качества.

Седмица на вкуса 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Във втори клас, благодарение на д-р Диляна Балачева, децата доразвиха темата за храненето, като обърнаха специално внимание на качеството на храната и влиянието й върху зъбите, формирането на вкуса чрез рецепторите и устната хигиена след хранене. Организираното събитие бе с благотворителен характер. Всеки можеше да подпомогне благородната кауза за събиране на средства, които ще се преобразуват в храна за животни. Щастливи сме да съобщим, че събраната сума е 862,80 лв.! Тези средства ще се използват за закупуване на специална храна за животните, за които се грижи фондация Lucky Hunt. Така децата ще “нахранят” със своите кулинарни творения своите четириноги приятели!

Седмица на вкуса 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Благодарим на всички, включили се в събитието - родители, гости и колеги, но най-вече на малките кулинари, които за пореден път доказаха, че да готвиш и споделяш, не е въпрос на възраст! До нови кулинарни срещи!

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога