bgzh-CNenrutruk

Емоционалната мотивация - ключ към успеха в преподаването

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Професия Учител - Частно езиково училище "Малкият принц"

Вълнение, отговорност, привързаност и отдаденост - това са емоциите, които изпита ученикът Александър Капричев от 5а клас, когато за първи път се изправи пред своите приятели и пое отговорността да бъде учител по математика.

Той имаше възможността да преподава за един учебен час, като запозна съучениците си със свойствата на действие умножение и показа как те могат да се приложат и при действия с обикновени дроби.

Александър се справи отлично с предизвикателството и успя да предизвика интереса и вниманието на своите приятели. Той използва интересни истории и загадки, за да ги заинтригува, и задаваше въпроси, за да ги насърчи към дискусия.

В края на урока съучениците на Александър бяха впечатлени от знанията и уменията му, както и от способността му да им предаде материала по интересен и увлекателен начин.

Това преживяване показа на Александър, че емоционалната мотивация е ключова за успеха в преподаването. Силното чувство на отговорност, привързаност и отдаденост му помогна да предизвика интереса на своите приятели и да им помогне да разберат важни математически понятия.

Емоционалната мотивация - ключ към успеха в преподаването - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога