bgzh-CNenrutruk

Алиса в страната на чудесата

21Дек2023
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Алиса в страната на чудесата - Частно езиково училище "Малкият принц"

Внушителен, вълнуващ спектакъл - мюзикъл по Луис Карол “Алиса в страната на чудесата” сътвориха учениците от начален етап на Частно езиково училище “Малкият принц”.

Предколедния спектакъл впечатлява с феерия от цветове, костюми, декори и мултимедия, музика, балет и сценични превъплъщения на талантливите малки актьори развихрили въображение и ентусиазъм за да пресъздадат любимите герои на Луис Карол. Отзивчивата публика аплодира динамичната промяна на сцени, а музиката, балета, сложни диалози и артистични превъплъщения оставиха публиката без дъх. Развълнуваните зрители проследиха невероятните приключения на Алиса и срещите й с любимите на децата герои. Малките актьори умело се справиха с оригиналните реплики на персонажите, в които хуморът и интелектуалната провокация се преплитаха с морални ценности и житейска мъдрост. Мюзикълът включваше песни изцяло на английски език, вихрена хореография и вълшебна музика.

Главните персонажи по традиция бяха изиграни от най-големите - учениците от 4-ти клас: ролята на смаляващата се, с нормален ръст и уголемена Алиса бе поверена на Елица, Сара и Теодора, вечно закъсняващият Бял Заек, бе чудесно представен от Александър, а като всезнаещата котка видяхме Ангела, Елиа и София. Христо прекрасно се вписа в ролята на Лудия Шапкар, Джоузеф бе артистично говорещата врата, Никола и Алекс от 3 клас - Туидъл Ди и Туидъл Дум. Третокласничките Боряна и Марина видяхме в ролите на Бялата и Черната царица, а Ивет - като Кралицата на сърцата, подкрепяна от верния си Крал - Миша от 4 клас.

Безкрайното море от сълзи бе танцът на второкласниците, красивите и горделиви цветя бяха нежните балерини от трети клас, кавалерите им като карти за игра, а първокласниците представиха чудноватата партия шах.

За прекрасния спектакъл благодарим на: Катя Димова - сценарист, режисьор, сценография и мултимедия. На Полина Добрева за хореография и костюми. На Емил Тачев и Сара Георгиева за вокална подготовка, музика и озвучаване. На Никита Тодоров за осветление и музикално оформление. На Марина Маринова за декор и грим. На Катерина Трифонова за коледния базар и реализацията на благотворителната инициатива.

Със своя ентусиазъм и вълнуваща игра, малките ученици ни въвлякоха в света на приказките, мечтите и чудесата. А вие вярвате ли в чудеса? Често улисани в забързаното ежедневие, можем вечно да закъсняваме и да пропуснем да ги видим … И въпреки, че срещаме предизвикателства и заблуди по пътя си, нека като Алиса не губим вяра, да имаме очи и сърце да видим чудесата около нас.

Нека всеки има своето Коледно чудо, което да го озари и вдъхне надежда, топлина и любов!

С пожелания за Светли Рождествени празници, здрава, щастлива, мирна и вдъхновена Нова 2024 година!

Алиса в страната на чудесата - 5.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога