bgzh-CNendekkrutrukuz

Коледен спектакъл “Скитащи думи”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Алиса в страната на чудесата - Частно езиково училище "Малкият принц"

Народни песни и хора в съпровод на гъдулка огласиха залата и впечатлиха приятели и публика, предизвиквайки бурни овации и аплодисменти.

“Думите като хората се търсят…
Хората като думите се забравят…
Думите в хората ли са, или хората в думите?
Много скитащи думи има по света….
Скупчват се и се движат на стада…
Има и други скитащи думи, дето не се скитат много-много по пътищата.
Знаят си силата, една дума, пък всичко в нея. Цял един живот!”

В навечерието на рождественските празници ученици, родители и гости изживяха магията на коледния спектакъл “Скитащи думи”.

Младите актьори влязоха в образи от произведения на българските класици Чудомир, Добри Войников и Никола Русев. Откъсите от “Юнаци с умни калпаци”, “Криворазбраната цивилизация” и от разказите на Чудомир предизвикаха любопитство, интерес и радостни емоции. Представени бяха типични фолклорни образи на “доброжелателните свашки”, работливи невести, недоволни снахи и свекърви, селски моми и ергени.

С добро ще запомним и коледарите, които пяха и наричаха за здраве, късмет и благополучие. Аплодисменти за всички участници и благодарности към Вас, родители, за безрезервната подкрепа и съпричастност! Благодарим - “...една дума, пък всичко в нея…”

В очакване на добри чудеса Ви пожелаваме Светло Рождество!

Коледен спектакъл “Скитащи думи” - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога