Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Гласуване за детска книга на 2012 година

0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

“Нека книгата бъде ваш постоянен спътник в живота” – с тези думи завърши срещата на учениците от V и VІ клас с г-ца Стефани Дюмортие – аташе по сътрудничество в областта на френския език към Френския културен институт в България.

Алианс Франсез бе домакин на заключителната среща по проекта “Четене на два гласа”, в който децата четоха и разглеждаха три подбрани френски детски книжки с помощта на г-жа Радева – представител на франкофонското общество във Варна. Целта на тази среща бе учениците да гласуват за любимата им книга и така да станат част от европейското гласуване, което ще избере писател на детска литература за 2012 година. С почти пълно мнозинство бе посочена книгата “Мистерия в Ръгби” на авторите Пупар и Бека. Учениците от училище “Малкият принц” подариха на Алианс Франсез свои илюстрации по книгата “Бягай, Аяна”, като творбите им ще бъдат изложени на специална експозиция, която всички можем да разгледаме във франкофонския център. Всички участници в проекта “Четене на два гласа” очакваме с нетърпение спортния празник на 18 май, с който ще се сложи официално край на тазгодишното издание на проекта. Тук може да видите снимки от работата на нашите ученици по проекта, публикувани в сайта на Асоциацията на възрастните хора към Северен департамент, Франция.