Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Седмица на детската книга

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)

Празнични събития, изложби, уъркшопове, концерти и спектакли ще изпълнят предстоящите ваканционни дни от месец април.

Седмицата на детската книга тази година ще е посветена на „Малкият принц“, Антоан дьо Сент-Екзюпери и непреходните ценности за приятелството, доверието, отговорността и мечтите. На 2 април, от 17:30 часа откриваме изложбата „Само децата знаят какво търсят“, посветена на 70 годишнината от издаването на книгата „Малкият принц“. Талантливите художници от Школа „Изобразително изкуство“ към училището ще представят своя прочит на вечната книга.

С артистично четене по роли ще се включат бъдещите ни първокласници – децата от подготвителните групи на детска градина „Малкият принц“ на 3 април, от 10:30 часа. Те ще покажат как с емоция в игрите са научили букви, срички, думи и по забавен, интересен, и атрактивен начин са овладели техниките за четене. На 5 април, от 16:30 малките актьори от детската градина ще представят спектакъла „Gruffalo” по известната история от едноименната книжка, в оригинал, на английски език. От 18:00 часа на същия ден, с песни и танци от Пролетния концерт ще се изяват вокалната група и балет към училище „Малкият принц“.

За финал, на 6 април, от 13:00 часа любителите на изящните изкуства ще могат да се включат в уъркшопа с глина и пластелин, с участието на Школа „Пластика“ към училището.

Всички събития ще се проведат в Grand Mall Varna, с любезното съдействие на книжарница Оrange Center и детски кът Kids Play.

Каним всички деца, ученици, родители и приятели да се присъединят към празничните събития в Седмицата на детската книга и изкуството за деца, посветена на „Малкият принц“.
Очаваме Ви!


Седмица на детската книга - 5.0 out of 5 based on 4 votes