bgzh-CNendekkrutrukuz

Слово на директора

15Сеп2014

Слово на директора

 18816  

4.6923076923077 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.69 (13 гласа)
Звездно начало с Частно училище "Малкият принц"

Уважаеми дами и господа,
Уважаеми учители и приятели,
Скъпи ученици!

Добре дошли отново в училище! Добре дошли в 20-та учебна година на Частно езиково училище „Малкият принц“

{socialbuttons}

20 години заедно създаваме традиция с любов, грижа и всеотдайност за децата! Прекрасен, звезден екип – ученици, учители, родители - с очи, които виждат красотата; сърце, което чувства добротата; дух, който извисява мисъл; устрем и порив за успех! Енергия на съзидатели! Щастливи сме, че сме заедно! Благодаря ви, че ви има!

С поглед назад във времето – мога да кажа, че ние създадохме отношения, очаквания, обществени нагласи към частното образование в най-новата ни история, защото през 1995 година бяхме сред първите лицензирани от МОН частни училища.

Ние създадохме частното училище като по-добрата алтернатива с иновативни подходи и практики, с разработени стратегии за личностно израстване на всяко дете. Създадохме учебни планове за балансирано и хармонично разгръщане на детския потенциал.

Ние трасирахме пътя на ранното чуждоезиково обучение с ежегодно придобиване на международно признати сертификати по английски, френски и немски език. Резултатите – винаги са отлични. Чуждоезиковият профил дава шанс на учениците да изберат и положат с отличие най-лесната за тях матура. Средно през годините 96% от абитуриентите са приети и имат реализация в най-престижните чуждестранни университети. Създаваме граждани на света! Създаваме личности на успеха!

Първи заложихме на технологичната и дигитална компетентност на младите хора. Създадохме и поддържаме най- модерната компютърна лаборатория, плазмени екрани във всяка класна стая, виртуални уроци, виртуални класни стаи, електронен родителски контрол… Над 200 ученици получиха сертификати, международни дипломи по информационни технологии към University of Cambridge. През миналата учебна година връчихме дипломи за програмиране на SCRATCH към Massachusetts institute of technology. За поредна година продължихме с визуално програмиране в 5-ти клас, за да стигнем до триизмерната визуализация в 12-ти клас.

В „Малкият принц“ децата живеят в и чрез изкуствата, увлечени от учители творци. Събуждаме сетивата и чувствителността на младите дарования и таланти, познавачи, изпитващи истинска естетическа наслада от досега с изкуството.

Нашето училище е и творческа лаборатория за проучване, внедряване и адаптиране на класически и най-нови теории, техники и технологии за създаване на учебен процес, подпомагащ ученето с разбиране, осъзнаване, действие и приложение. Стимулираме детската креативност и творчество.

Много конкретни факти от нашите успехи могат да се изброят, които са достояние на академичните среди и влизат в учебниците на професорите от Софийския университет като пример за най-добра педагогическа практика!

Но как да опишеш духа ! Онази магнетична връзка с учителя - присъствие и слово, емоция и мъдрост, темперамент и компетентност, пренасящи децата през необятния свят на знанието и науката! Как да разкажеш и предадеш искреността в детските очи, обичта в сърцата и отдадеността на идеята, свързала учители, деца, родители с общи ценности, да създадем един по-добър свят! Всеки ден, всяка мисъл, всяка дейност носят белега на съзидание и отговорност с огромна доза бъдещност.

Уважаеми родители, учители , ученици,
Благодаря Ви за съпричастността! Благодаря Ви за доверието! Благодаря Ви, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят!
Днес посрещаме юбилейният 20-ти випуск първокласници на Езиково училище „Малкият принц“! Добре дошли, мили деца – приятели на звездния пътешественик, търсещ доброта, красота и приятелство! За вашия незабравим ден са се погрижили учители вълшебници, с които четенето и писането е лесно и интересно. В забавни игри вие ще преоткривате света на възрастните и ще откривате нови недостигнати все още хоризонти. Очаква ви бъдещето – тръгвайте смело напред!
Подкрепяме Ви - родители и учители, защото ви обичаме!

Тази учебна година ще имаме много поводи да Ви каним да празнуваме заедно 20-те години на неукротимата енергия на нашето порастване! Защото 20 години заедно вървим по необятния път на знанието, обичта и мечтите, и търсим истинските неща със сърцето си!

Да си пожелаем смели мечти и безкрайни хоризонти с „Малкият принц“ в юбилейната 20-годишнина!
Честита нова учебна година! Година на традиции, иновации, вдъхновение и творчество!
На добър час настоящи и бъдещи „Личности на успеха“!

Татяна Петрова

Слово на директора - 4.7 out of 5 based on 13 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога