Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Хуманизъм и прагматизъм в образованието

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Ден на европейските езици в Частно училище "Малкият принц"

На 2 и 3 октомври в Община Варна се проведе международната конференция “Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХІ век”

В нея взеха участие представители от нашия град, от гр. Талин, Естония и гр. Лил, Франция. Акцент в събитието “Информационни и комуникационни технологии в образователния процес” бе участието на г-жа Надя Попова, която представи възможностите на Виртуалната класна стая - технология, която успешно се използва вече 10 години от преподавателите на Частно езиково училище “Малкият принц”. г-н Тодор Янков разработи темата за “Сертификация по ИТ (5-12 клас), като привлече вниманието на чуждестранните представители с високото ниво на преподаване в училището и в IT Гимназия “Екзюпери”.

Възхитени от представянето на нашите учители, гостите от Европа и представители на община Варна изявиха желание да разгледат училището и да видят на практика новаторските подходи.


Посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, те присъстваха в часове по английски, немски, френски език и информационни технологии, а най-малките ученици от ІV “а” клас дори научиха чуждестранните ни гости на първите български думи.
Отлични впечатления от видяното изказаха новите ни приятели и споделиха своето задоволство да бъдат на това прекрасно, творческо и модерно място - училище “Малкият принц”.


Хуманизъм и прагматизъм в образованието - 5.0 out of 5 based on 3 votes