bgzh-CNendekkrutrukuz

Впечатляващи резултати в конкурси и състезания

4.8571428571429 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.86 (7 гласа)
КВпечатляващи резултати в конкурси и състезания в Частно училище "Малкият принц"

Януари - месец с отлични резултати на учениците от "Малкият принц" в регионални и национални състезания и конкурси. {socialbuttons}

За изминалите три месеца 67 деца от начален курс взеха участие в състезания към Съюз на българските начални учители (СБНУ), състезание „Любословие“ към Съюз на учителите филолози, Коледното математическо състезание, Олимпиада по математика и състезание „Знам и мога“ за учениците от IV клас. Резултатите им са впечатляващи!

В състезанието по рисуване на тема „Аз обичам да спортувам“ 51 деца се класираха от 1. до 3. място. Освен талант, зад тези резултати се крие вдъхновението и професионализма на Радка Петрова и Марина Маринова - ръководители на школата по Изобразително изкуство. Школата функционира още от първите години на създаване на училището. Успехите на нейните възпитаници са традиция в 20-годишната му история. Състезанието по рисуване бе първото от общо петте към СБНУ, класирането с максимален брой точки в две от тях осигурява участие в заключителния Национален кръг. Във второто състезание „Аз, природата и светът“ участие взеха 37 деца. От тях 18 получиха максималния брой от 50, а резултатът на останалите е между 35 и 49 точки. Вече има и двама участници, завоювали правото си да представят Частно училище "Малкият принц" на Национален кръг. Това са малките първокласнички София Розберг и Дария Нетронина.

Системно с високи резултати се отличават и участниците в школите по математика и информационни технологии. Много деца, направили първи крачки в красивия и необятен свят на математиката и информатиката именно в тези школи, вече са утвърдени специалисти в чужбина. Тази година и най-малките ученици направиха дебют, класирайки се на престижните 3. и 5. място в Коледно математическо състезание към Съюз на математиците в България. Това са първокласниците Калоян Пандов, Неда Маргитина и Варвара Мохова. Училището очаква още приятели на математиката в школите по математика и информатика, както и на инициираното от него девето поред математическо състезание „Малкият принц“. То ще се проведе на 25 април 2015 г., под егидата на РИО Варна. Очаква се състезанието да бъде включено догодина в календара на МОН.

В далечната 1842 г. Константин Фотинов отпечатва пробна книжка със заглавие „Любословие или периодическо списание разних ведении“. По съдържание това е енциклопедично издание, което включва статии, свързани с областите история, национална просвета, български език, правопис, география, естествени науки и др. По случай годишнината на училището общо 30 ученици от начален курс изявиха своето отношение към историята и българската граматика на едноименното състезание. От тях 21 деца показаха максимални резултати и са класирани за участие в Национален кръг на състезанието.

Умения за логично мислене, трансформиране и интегриране на знания от различни учебни дисциплини показаха и четвъртокласниците Катерина Стайкова, Теодор Петров, Максимилиан Каракостов и Виктория Петрова, които се класираха за Областен кръг от олимпиадата „Знам и мога“. Успешно се представиха четвъртокласниците и на олимпиадата по математика, а Виктория Петрова и Калояна Стоянова продължават своето участие и в Областен кръг.


Впечатляващи резултати в конкурси и състезания - 4.9 out of 5 based on 7 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога