bgzh-CNendekkrutrukuz

Урок по приятелство

19Фев2015
4.8 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.80 (5 гласа)
Урок по приятелство в Частно училище "Малкият принц"

Един нов учебен предмет развълнува децата от начален курс на Частно езиково училище “Малкият принц”. В него те се запознаха с тайните на приятелството и етичните взаимоотношения. {socialbuttons}

Най-малките ученици от първи и втори клас участваха в интересно пътешествие в Страната на толерантността. Децата се включиха в пет отбора с вълшебните имена “Любосвет”, “Милодраг”, “Люботвор”, “Миролюб” и “Доброглед”. В забавните игри и творческите занимания те откриха значението на думата “толерантност” и се убедиха, че тя е прекрасен букет от съпричастност, уважение и подкрепа.

Техните по-големи съученици от трети и четвърти клас се включиха в забавно приключение, в което разгадаха четирите ключа на приятелството: вежливост, доверие, емпатия и толерантност. Забавните игри за социални умения им дадоха възможност да се докоснат до тях със сърцата си. Така оживяха безсмъртните думи на Екзюпери: “Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.”

В края на урока по приятелство всички ученици от начален курс получиха необичайна домашна работа: да нарисуват рисунка на тема “Толерантност”. Очакваме рисунки и от децата град Варна на адреса на училището. Нека всички заедно да изградим най-дългата карта на толератността в целия свят!


Урок по приятелство - 4.8 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога