Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Пуканки с правопис

23Фев2015

Пуканки с правопис

 2564  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Пуканки с правопис в Частно училище "Малкият принц"

Не, няма грешка! Пуканките могат да помогнат в усвояването на правописа! В това ни убедиха учениците от 4а клас на Частно училище "Малкият принц".

Инициативата на учителка Живка Марина вдъхнови нейните възпитаници да работят с набор от 320 думи, които да бъдат правилно произнесени според правописа. Децата следваха определен регламент за двата кръга - време от 2 минути за 6 вярно произнесени думи.

Оспорвана надпревара имаше във втори кръг на "Пуканки с правопис". Наборът от думи бе увеличен с още 100 непознати - по 12 думи за участник. Това обаче не затрудни децата и те с ентусиазъм и увереност отговаряха.

Имаше и специални гости - любознателните първокласници със своите учителки- Веселина Дамаскова и Димана Димитрова, госпожа Татяна Петрова, директор на ЧОУ "Малкият принц", и госпожа Катерина Трифонова, преподавател по френски език. Малките ученици научиха историята на пуканките и се включиха в правописните предизвикателства, подготвени от четвъртокласниците.

Журито в състав госпожа Росица Митева, мениджър в начална образователна степен и преподавателите по български език и литература госпожа Йорданка Маринова, госпожа Мила Добрева и госпожа Величка Ангелова се опита да затрудни децата с едни от най-сложните думи в български език, но те се справиха блестящо! Трето място заеха Бояна Гуцанова, Теодор Петров и Цветан Георгиев. На второ място са Александр Рязанцев, Анжелика Манджукова, Давид Камбуров, Георги Петров, Йоана Неделчева, Наталия Ангелова и Петя Ризова. Първо място и награда представяне на урок по български език и литература пред класа получават Катерина Стайкова и Маноела Георгиева.
Правописът може и да бъде ВКУСЕН!


Пуканки с правопис - 5.0 out of 5 based on 4 votes