Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Празнична палитра

27Фев2015

Празнична палитра

 1316  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Празнична палитра в Частно училище "Малкият принц"

В навечерието на традиционния български празник “Баба Марта” децата от Прогимназията на училище “Малкият принц” отново показаха, че са граждани на света.

В мило тържество, наречено “Руската Масленица и българската мартеница” учениците разказаха за традициите, свързани с двата празника, легендите за възникването им, както и ритуалите, които се извършват по време на празничните дни.

Обявен бе конкурс за най-оригинална ръчно изработена мартеница, както и “двубой” между българската и руската кухня. Всички мартеница, участници в конкурса носеха духа на традициите и креативността на децата, но отличието за “Най-оригинална мартеница” отиде при тандема Мила Първанов и Александра Спасова от V клас, които представиха “жива мартеница”.

А когато става време за оценяване на кулинарните изкушения от българската и руска кухня стана ясно, че не е важно победителя, а това да споделиш празника и храната с приятели!
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и успешни!


Празнична палитра - 5.0 out of 5 based on 4 votes