bgzh-CNendekkrutrukuz

Трети март

03Мар2015

Трети март

 2409  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Трети март в Частно училище "Малкият принц"

Потребността да си свободен {socialbuttons}

Как преосмисляме значимите исторически събития, къде е нашата гражданска позиция, защо всяка година с възторг и гордост си спомняме за съдбоносните боеве, донесли нашето мечтано Освобождение, а после някак помръкваме в делника и...забравяме?!

А нали Вазов ни предрече:" И днес йощ Балканът/ спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек..." Дали достойно превърнахме героичното ехо в категорична позиция за патриотизъм, отговорност, сътрудничество?

Националният празник 3 март отново ни провокира да погледнем с признателност и възхищение назад във времето, да потърсим връзката му с настоящето и обнадеждени да намерим изход от трудностите в живота ни.

Защото, ако забравим, че пътят към свободата изисква самоотверженост и вътрешна потребност, то няма да осъзнаем истински смисъла на самата свобода.

Трети март - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога