• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Английски език
  • icon Акценти
  • Франкофония
  • Най-четени
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Приключенски лагер - "Пампорово" 2015

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (8 гласа)
Лятно училище "Малкият принц"

В периода от 6 до 12 юли ученици от училище “Малкият принц” и IТ Гимназия “Екзюпери” се включиха в приключенския спортен лагер - Пампорово.

Всеки летен ден бе изпълнен с походи, атракции и анимация, тренировки по баскетбол, волейбол и футбол, екипни игри и спортни занимания до късна вечер.

В първия ден от престоя учениците преминаха по Еко-пътека “Невястата”, изпробваха възможностите си за скално катерене по изкуствена стена, преминаха по въжена градина, а за финал се спуснаха по алпийски тролей с над 100 м. дължина и височина над 50 м. от земната повърхност. В Регионалния исторически музей - Смолян ги учениците се запознаха с културно-историческото богатство на Родопите и имаха възможност да разгледат автентични родопски халища, чанове и маски. Следващият ден бе предвиден за пътуване до язовир Голям Беглик и каякинг с квалифицирани инструктори. След инструктажа и добрата работа в екип, на спортистите им остана и време за плаж!

Третият ден бе истински team building за всички - разделени в 8 състезателни отбора, ученици и гимназисти се “сражаваха” на пейнтбол и изучаваха тактики и стратегии. Вечерта бе определена за обучение по оцеляване в планината - събиране на дърва, палене на огън, разпъване на палатки, а за финал - истинско барбекю на лагерен огън. Последните дни бяха предвидени за походи и пътувания из Родопите. Поради лошите метеорологични условия вело-походът до връх Снежанка бе прекратен и денят завърши на топло в Апартхотел “Камелия”, с горещ чай, релакс в басейна и джакузи, и вечерен турнир по билярд и тенис на маса.

В последния ден учениците посетиха пещера Ухловица, която се намира на 1040 метра надморска височина, а пътят до входа й е едно малко предизвикателство, което всички приеха, за да се докоснат до загадъчната красота на пещерата. Последната вечер бе с висок енергиен и емоционален заряд, който усетиха дори от персонала на хотела - ученици и гимназисти се включиха в подкрепа на националния отбор по волейбол, по време на мача с Франция.

С много усмивки, настроение и слънчеви спомени децата се отпътуваха за Варна, като обещаха още през зимата отново да посетят гостоприемната Родопа планина.

Скално катерене, екстремно спускане, планинско изкачване, волейбол, плуване, каякинг..

Posted by Малкият принц on Thursday, 9 July 2015
Приключенски лагер - "Пампорово" 2015 - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Подобни събития