Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Пътешествие сред звездите

19Окт2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Пътешествие сред звездите с Частно училище "Малкият принц"

Днес петокласниците от училище "Малкият принц" пътуваха сред звездите в Народната обсерватория “Николай Коперник” - Варна

Учениците от V “а” и V “б” клас днес посетиха Обсерваторията в нашия град. Посрещнати любезно и приветствани лично от Директора г-жа Свежина Димитрова, малките любители на астрономията потънаха в необятната вселена на небето.

Г-жа Веселка Радева представи вдъхновяваща презентация, чрез която децата пътуваха през времето и пространството, достигнаха до отдалечените кътчета на космоса и научиха любопитни факти за съзвездията и планетите. Разбраха също как да се ориентират и без компас, кои са най-ярките звезди в небосклона и дори да разпознават звездна карта.

С очи, пълни с малки ярки светлинки, малките звездобройци обещаха да се върнат пак в Обсерватория - Варна и да споделят отново вълнуващото пътуване на Малкият принц сред звездите.

Хората имат звезди, които не са едни и същи. За някои, които пътуват — звездите са пътеводители. За други — те са само малки светлинки. А ти — ти ще имаш звезди, каквито никой друг няма… “
Пътешествие сред звездите - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Подобни събития