bgzh-CNendekkrutrukuz

Нашите победители в състезанието Spelling Bee 2016

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Spelling Bee 2016 в Частно училище "Малкият принц"

За втора поредна година Частно езиково училище „Малкият принц“, гр. Варна участва в състезанието Spelling Bee. {socialbuttons}

Девет рунда след началото на състезанието останаха само двама състезатели - Калояна Стоянова от 5б клас и Никола Иванов от 6 клас, които ще защитават честта на училището на следващия кръг, състезавайки се с победителите от училищата участници от Варна и областта. След оспорвана борба, три рунда по-късно Калояна спелува правилно втората си поредна дума strip и спечели първото място. Желаем успех и двамата ученици на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Нашите победители в състезанието Spelling Bee 2016 - 5.0 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога