Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Нашите победители в състезанието Spelling Bee 2016

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Spelling Bee 2016 в Частно училище "Малкият принц"

За втора поредна година Частно езиково училище „Малкият принц“, гр. Варна участва в състезанието Spelling Bee.

Девет рунда след началото на състезанието останаха само двама състезатели - Калояна Стоянова от 5б клас и Никола Иванов от 6 клас, които ще защитават честта на училището на следващия кръг, състезавайки се с победителите от училищата участници от Варна и областта. След оспорвана борба, три рунда по-късно Калояна спелува правилно втората си поредна дума strip и спечели първото място. Желаем успех и двамата ученици на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Нашите победители в състезанието Spelling Bee 2016 - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Подобни събития