• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архивГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

Вижте още


Вижте още съвети от психолога

Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Всички сме вода

26Май2016
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Еко беседа в Частно Училище "Малкият принц"

Днес училище “Малкият принц” посрещна специални гости с еко беседа по темата за опазване на водните ресурси.

Като част от международната програма “Екоучилища”, темата за опазване на природните ресурси вълнува всички от училище “Малкият принц”. През учебната година учениците се включиха в редица еко събития като “Да засадим дърво за мир”, Ден на Земята, франкофонски проект “Четене на два гласа” на еко тематика.

Специални гости на събитието бяха г-н Серхио Кастро - Главен изпълнителен директор на Roca България и неговия екип. Бе представена фондация “We are water”, чиято дейност е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти ресурси в света, да повиши съзнанието на населението и да го мотивира за промяна. Прожектиран бе документалният филм “Аралско море, загубеното море”, който разказва за драматичния процес на пресъхване на Аралско море, една от най-големите екологични катастрофи в историята. Управлението на водните ресурси се превръща в един от най-големите социални конфликти на XXI век. По документирани данни на ЮНЕСКО през 2025г. нуждата от вода ще надвиши с 56% водоснабдяването.

Последва дискусия на английски език с учениците от прогимназията, свързана с темата за пестене на природните ресурси и свързаните с тях проблеми - здраве, свръхконсумация, глобално затопляне, обезлесяване и др. Децата изразиха своето категорично мнение, че всички ние сме отговорни за уравновесеното и устойчиво съжителстване със заобикалящата ни среда.

Шестокласниците - участници в международната среща по европейски проект “Eurobalades” презентираха своята работа в Португалия като представиха друг аспект на човешката дейност - грижата и хармонията с природата.

Благодарности за съпричасността на г-н Кастро и неговия екип към проблемите на природата и за това, че привлякоха вниманието на малките ученици към нуждата от отговорност за всяко наше действие спрямо заобикалящата ни среда!
Защото всички сме вода...

Всички сме вода - 5.0 out of 5 based on 5 votes