bgzh-CNendekkrutrukuz

Всички сме вода

26Май2016
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Еко беседа в Частно Училище "Малкият принц"

Днес училище “Малкият принц” посрещна специални гости с еко беседа по темата за опазване на водните ресурси.

{socialbuttons}

Като част от международната програма “Екоучилища”, темата за опазване на природните ресурси вълнува всички от училище “Малкият принц”. През учебната година учениците се включиха в редица еко събития като “Да засадим дърво за мир”, Ден на Земята, франкофонски проект “Четене на два гласа” на еко тематика.

Специални гости на събитието бяха г-н Серхио Кастро - Главен изпълнителен директор на Roca България и неговия екип. Бе представена фондация “We are water”, чиято дейност е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти ресурси в света, да повиши съзнанието на населението и да го мотивира за промяна. Прожектиран бе документалният филм “Аралско море, загубеното море”, който разказва за драматичния процес на пресъхване на Аралско море, една от най-големите екологични катастрофи в историята. Управлението на водните ресурси се превръща в един от най-големите социални конфликти на XXI век. По документирани данни на ЮНЕСКО през 2025г. нуждата от вода ще надвиши с 56% водоснабдяването.

Последва дискусия на английски език с учениците от прогимназията, свързана с темата за пестене на природните ресурси и свързаните с тях проблеми - здраве, свръхконсумация, глобално затопляне, обезлесяване и др. Децата изразиха своето категорично мнение, че всички ние сме отговорни за уравновесеното и устойчиво съжителстване със заобикалящата ни среда.

Шестокласниците - участници в международната среща по европейски проект “Eurobalades” презентираха своята работа в Португалия като представиха друг аспект на човешката дейност - грижата и хармонията с природата.

Благодарности за съпричасността на г-н Кастро и неговия екип към проблемите на природата и за това, че привлякоха вниманието на малките ученици към нуждата от отговорност за всяко наше действие спрямо заобикалящата ни среда!
Защото всички сме вода...

Всички сме вода - 5.0 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога