• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Изследователи творци

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Изследователска експедиция - Частно Училище "Малкият принц"

Поредната тематична седмица в лятно училище “Малкият принц” стартира с предизвикателството “Скорост” за най-ентусиазираните изследователи. На картинг писта “Варна” и малките, и по-големите състезатели показаха завидни пилотски умения и заформиха истинско рали.

На следващия ден поставихме на изпитание сръчността, сладкарските умения и креативността на децата при направата на захарни бонбони. Любезните домакини от Lolandpop отново предоставиха възможност всяко дете собственоръчно да изработи бонбон или близалка, като разбира се, продукцията бе лично дегустирана от авторите. Пътуването до Музея на стъклото в град Белослав се оказа истинска изследователска експедиция в търсене на един локомотив и преоткриване на безброй забавни и отдавна забравени игри на нашите родители - “дама”, “ура”, скачане на въже и ластик, “да бъде, да бъде”, “слънце, месец и звезда”, българските версии на игрите с ръце “clap hands and cup games”.

Приключението продължи с разходка с корабчето “Белла”, вместо с ферибот до град Белослав и разбира се, с посещение на самия музей, в който децата имаха възможност да присъстват на демонстрация при изработката на стъклени изделия. Творческите експерименти продължиха в грънчарското ателие, в село Генерал Кантарджиево. Децата се запознаха с основите на грънчарското изкуство и сами изработиха изделия от глина в автентична битова обствановка. Седмицата завърши с много емоции, адреналин и предизвикателства на стената в клуба за скално катерене “Чудните скали”.

Изследователи творци - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Подобни събития