bgzh-CNendekkrutrukuz

Коледен хоровод “Под шарената черга”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Коледен спортен празник - Частно училище "Малкият принц"

Весел Коледен хоровод сътвориха учениците от V, VI, VII клас на Частно основно училище “ Малкият принц” и Гимназия “Екзюпери”.

Подгряващите инструментални изпълнения на младите музиканти от XI клас и завладяващият глас на Мойра Янкова от VI клас заредиха публиката с празнично очакване.

Артистично и емоционално децата ни върнаха към корените на българската народопсихология с хумористични текстове, закачки, песни и танци. Младите актьори пресъздадоха картини от българския фолклор и влязоха в образите на Чудомировите герои. В “смешната позорищна игра” в три деяния си партнираха с гимназистите и представиха типични фолклорни образи - “доброжелателните свашки”, работливи невести, недоволни снахи и свекърви, селски моми и ергени. В отделните сцени “Море, аресах си”, “Леле Свашке ”, “Село, село”, “Не съм от тях”, се изявиха всички ученици по класове.

Наред със закачките и шегите настроение създаваха и веселите народни песни и танци. Забавните “джунджурийки” под шарената черга намигнаха закачливо на всички и припомниха, че дребните камъчета преобръщат колата.

Младите таланти от VII клас сътвориха чудеса в ритмите на фолкрап, танго и модерен балет в сцената “Не, не ми се жъне!”. Пъстрият Коледен хоровод завърши с дългоочакваните подаръци на Дядо Коледа, с много снимки, щастливи усмивки и заслужени бурни аплодисменти към децата и творческия екип учители: Катя Димова - режисьор-постановчик, Полина Добрева - хореография и танци, Емил Тачев - музикално оформление, Радка Петрова и Марина Маринова - декори.

Коледен хоровод “Под шарената черга” - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога