Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Spelling Bee 2017

24Фев2017

Spelling Bee 2017

 1442  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Участници от частно училище "Малкият принц" в Spelling Bee

Частно училище “Малкият принц” участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017

На 27.02.2017 г. в Частно училище “Малкият принц” - зала “Вапцаров” от 14,30 часа ще се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Петнайсетте състезатели, които ще премерят сили, бяха определени след оспорвания предварителен кръг, в който участваха 22 ученици.

От 25 февруари до 2 март 2017 г над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

Spelling Bee 2017 - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Подобни събития