bgzh-CNendekkrutrukuz

Spelling Bee 2017

24Фев2017

Spelling Bee 2017

 4419  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Участници от частно училище "Малкият принц" в Spelling Bee

Частно училище “Малкият принц” участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017

На 27.02.2017 г. в Частно училище “Малкият принц” - зала “Вапцаров” от 14,30 часа ще се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Петнайсетте състезатели, които ще премерят сили, бяха определени след оспорвания предварителен кръг, в който участваха 22 ученици.

От 25 февруари до 2 март 2017 г над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

Spelling Bee 2017 - 5.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога