bgzh-CNendekkrutrukuz

3 март

03Мар2017

3 март

 3350  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
3 март - Частно училище "Малкият принц"

По случай националния празник - 3 март, в училище “Малкият принц” се проведоха редица събития и инициативи.

С началото на първия учебен час стартира радиопредаването на учениците от прогимназията, посветено на Деня на освобождението от османско иго. Седмокласниците представиха кратка история на освободителната война и разказаха за подвига на българските бунтовници. С много емоция и гордост в сърцата рецитириха “Опълченците на Шипка”, а в края на емисията прозвуча българският химн.

По интересен и нестандартен начин третокласниците представиха знанията си за Освобождението на България. Децата изработиха лапбук, мозъчни кутии и мемори карти с помощта на родителите си и ги презентираха с кратки моменти от българската история.

Учениците от IV клас проведоха открити уроци по родолюбие, за да споделят знанията си с по-малките си съученици. Чрез забавни игри и задачи, четвъртокласниците разказаха за първите заселници по нашите земи, за великите български владетели, допринесли за разцвета и развитието на България, за просвещенската дейност и епичната борба на дедите ни за Освобождението на родината. Децата от подготвителните групи и първокласниците с интерес решаваха кръстословици и разкриваха имена на велики ханове, царе и борци за свобода. Моника Попова от IV А група рецитира стихотворението “Обесването на Васил Левски”, а на финала всички заедно изпълниха “Аз съм българче”.
Честит празник!

3 март - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога